Plus500-manuaali: Kuinka käydä kauppaa Plus500:ssa?

Haluatko sijoittaa Plus500:lla? Tästä Plus500-oppaasta opit kaiken mitä sinun tarvitsee tietää aloittaaksesi kaupankäynnin Plus500:ssa.

Kuinka luoda tili Plus500:lla?

Jos et ole vielä luonut demotiliä Plus500:lla, voit tehdä sen ilmaiseksi. Ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä demotilin avaamiseksi, on antaa sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Vasta kun aloitat kaupankäynnin oikealla rahalla, sinun on annettava lisätietoja. Siksi harjoittelu on erityisen tärkeää! Käytä alla olevaa painiketta avataksesi tilin heti Plus500:lla:

80 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.80 % piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.

Create Plus500 account

Lue tämä ennen sijoittamisen aloittamista

Kuinka kaupankäynti Plus500:lla toimii?

Ennen kaupankäyntiä Plus500:n kanssa on tärkeää muistaa, että et käy kauppaa osakkeilla tai hyödykkeillä itse. Plus500 käyttää sen sijaan CFD-sopimuksia. CFD on johdannainen, jonka avulla voit spekuloida hintamuutoksista. Mutta miten tämä toimii käytännössä?

Kun ostat CFD:n Applen osakkeella, olet spekuloinut hintamuutokseen. Sinusta ei koskaan tule osakkeenomistajaa. CFD:t on siis tarkoitettu lyhytaikaiseen spekulointiin, eivätkä ne sovellu pitkäaikaisiin sijoituksiin. Plus500 soveltuu siksi erityisen hyvin aktiivisille kauppiaille, jotka haluavat hyödyntää osakemarkkinoiden volatiliteettia.

Kuinka avaat position Plus500:lla?

Position avaaminen on sijoituksen aloittaminen. Käyttäjäystävällisen ohjelmiston ansiosta löydät kaikki tunnetut osakkeet alustasta. Jos esimerkiksi haluat ostaa Applen CFD osakkeita, mene osake kategoriaan ja sitten Yhdysvaltojen luokkaan: täältä löydät Applen osakkeen ja voit painaa osta-painiketta. Tietysti voit myös käyttää hakutoimintoa löytääksesi osakkeen, jolla haluat käydä kauppaa.

trading Plus500 guide

Ostaminen ja myyminen Plus500:lla: havainnollistavat hinnat.

Kun painat osta-nappia, tilaus näyttö avautuu. Tällä näytöllä ilmoitat rahamäärän, jolle haluat avata kaupankäynti position. Kun painat osta-painiketta, treidaus positio avataan tililläsi.

Plus500 open position

Kuinka avata lyhyt positio Plus500:lla?

CFD-kaupankäynnin etu Plus500:lla on se, että voit myös avata position laskevalla hinnalla: tätä kutsutaan myös lyhyeksi positioksi. Lyhyellä positiolla saat positiivisen kaupankäynti tuloksen, kun hinta laskee, ja menetät rahaa, kun hinta nousee. Painamalla myy-painiketta voit avata lyhyen position Plus500-ohjelmistossa.

Plus500 short position

Kuinka voit tehdä tilauksen?

Kaupankäynti positiota ei tarvitse avata suoraan Plus500:n kanssa: on myös mahdollista käyttää tilausta. Käytät ostamis vaihtoehtoa, kun hinta on sopiva. Voit kirjoittaa hinnan, jolla positio tulisi avata. Muista, että tilauksesi jatkuu määrättömästi: kun markkinaolosuhteet muuttuvat, on tärkeää sulkea positio. Tämä estää sinua avaamasta kaupankäynti positiota haluamattasi.

order Plus500

Lunasta automaattisesti spekuloidasi ja tappiosi

Kun avaat position Plus500:n ohjelmistossa, voit myös lunastaa voiton tai tappion automaattisesti. Valitsemalla Sulje voitolla -vaihtoehdon voit asettaa hinnan, jolla otat automaattisesti spekuloidasi. Sulje tappiolla vaihtoehdolla voit valita hinnan, jolla automaattisesti otat tappion.

Ei ole mitään takeita siitä, että valitsemasi hinta todella toteutetaan. Kun markkinat liikkuvat voimakkaasti, saatat saada epäedullisemman hinnan: tappiosi voi siten kasvaa. Joillekin CFD:lle voit siis soveltaa varmistettua pysäytystä. Maksat tästä ylimääräisiä transaktiokustannuksia, mutta voit olla varma, että kauppa toteutetaan suunnitelmasi mukaisesti.

profit loss order Plus500

Kuinka velkavipu toimii Plus500:ssa?

Tärkeä osa tätä opasta on vipu Plus500:ssa. Plus500 antaa sinun avata talletuksiasi jopa 30 kertaa suurempia positioita menettämättä enemmän kuin tililläsi on. Esimerkiksi, jos aloitat kaupankäynnin 1000 eurolla, voit käydä kauppaa CFD:llä jopa 30 000 eurolla. Heti, kun suljet kaupankäynti position, spekuloidasi tai tappiosi määritetään.

Vipua käytetään automaattisesti kauppoihisi. Jokaisen CFD:n kohdalla voit nähdä käytetyn vivun tiedot osiosta. Valitsemalla summan, jolla haluat käydä kauppaa, päätät kuinka suuren riskin olet valmis ottamaan. On tärkeää muistaa, että sekä potentiaalinen spekuloidasi että tappiosi kasvavat, kun käytät velkavipua. Seuraavassa osassa havainnollistetaan tätä esimerkillä.

Leverage Plus500

Esimerkki vipuvaikutteisesta kaupasta

Voit tallettaa koko sijoituksen määrän. Kun ostat osakkeen, jonka hinta on 1 000 euroa, talletat kokonaisuudessaan 1 000 euroa. Jos hinta nousee sitten 10%, saat positiivisen tuloksen 100 euroa ja jos hinta putoaa 10 prosenttia, saat negatiivisen 100 euron tuloksen.

Voit myös ostaa osakkeen velkavivulla 1:2. Talletat siten 500 euroa, mutta ostat CFD-osuuden 1000 euron arvosta. Kun hinta nousee 10%, saavutat 100 euron tuoton. Tämä on kuitenkin 20%:n tuotto alkuperäiseen talletukseesi verrattuna: velkavipu lisää huomattavasti tuottoja.

Tämä on myös velkavivun väistämätön riski: jos et ole varovainen, voit menettää koko rahamäärän Plus500-tililtäsi.

Kuinka voit hallita kauppoja?

Avoimien positioiden alla näet kaikkien avoinna olevien kauppojen tulokset. Kaupat voidaan myös sulkea manuaalisesti. On suositeltavaa seurata kauppoja tarkasti. Voit tehdä tämän asentamalla Plus500-mobiilisovelluksen.

Kuinka marginaalit toimivat Plus500:ssa?

Plus500 käsittelee kahden tyyppisiä marginaaleja: alkuperäisiä marginaaleja ja ylläpito marginaaleja. Alkuperäinen marginaali tarkoittaa vapaasti päätettävää summaa, jolla voit avata kaupan. Jos alkuperäinen marginaali on 20%, tililläsi on oltava vähintään 20% kaupan arvosta. 1000 euron CFD-osakkeella alkuperäinen marginaali olisi sitten 200 euroa.

Ylläpito marginaali osoittaa määrän, joka tililläsi täytyy olla, jotta positio pysyy auki. Jos ylläpito marginaali on 10%, tililläsi on oltava vähintään 10% kaupan arvosta. 1000 euron CFD-osakkeella ylläpito marginaali olisi silloin 100 euroa.

Onko sijoitusten arvo alentunut jyrkästi ja lähestytkö ylläpito marginaalia? Tällöin on olemassa riski saada marginaalipuhelu. Plus500 pyytää sinua tällöin tekemään lisä talletuksen. Jos et tee tätä, kauppasi sulkeutuu automaattisesti ja menetät koko talletuksen. Plus500 suojaa sinua negatiiviselta saldolta, joten et voi koskaan menettää enemmän kuin tilillesi tallettamasi summan.

Huomaa, että kaikki kauppasi lasketaan marginaaliin. Hyvä kauppa voi lisätä marginaaliasi, kun taas huono sijoitus voi vaarantaa kaikki muut kaupankäynti positiosi.

Mikä on yön yli maksu?

Plus500 veloittaa myös yön yli maksun kaupoista. Yön yli maksu maksetaan vain, jos jätät kaupat auki useammaksi kuin yhdeksi päiväksi. Plus500 rahoittaa osan kauppasi summasta: maksat tästä korkoa. Koron määrä löytyy kunkin CFD:n tiedot-osiosta. Huomaa, että viikonloppuisin ja erityisinä pyhäpäivinä joudut usein maksamaan yön yli maksun useilta päiviltä, koska kaupankäynti on suljettu tänä aikana.

night premium Plus500

Mikä on Plus500:n spread?

Et maksa kiinteää palkkiota aloittaessasi sijoittamisen Plus500:lla: voit saavuttaa positiivisen tuloksen tällä välittäjällä jopa pienemmällä rahamäärällä. Maksat kuitenkin spreadin. Spread on osto- ja myyntihinnan ero. Maksat tämän eron jokaisesta ostamastasi CFD:stä. Osakkeen tietojen alta löydät osuuden, jossa kerrotaan spreadin suuruus. Monet spreadit ovat dynaamisia, mikä tarkoittaa, että ne vaihtelevat markkinaolosuhteiden mukaan.

Plus500-spread

Kuinka kaupankäynnin tulokset määritetään?

Kun avaat kauppoja, näet jokaisesta positiosta, ansaitsetko spekuloidaa vai tappiota. Vasta kun suljet kaupan, spekuloida tai tappio määritellään lopullisesti. Siihen asti mitä tahansa voi tapahtua!

Jatka harjoittelua!

Plus500 ohjelmisto on erittäin käyttäjäystävällinen. Positioiden avaaminen ja sulkeminen on itsestään selvää ja kaaviot ovat helposti luettavissa. Monien ihmisten on kuitenkin tottuttava kaikkeen tähän ensin. Siksi on suositeltavaa aloittaa ensin ilmaisella demolla ja sitten vasta aloittaa kaupankäynti oikealla rahalla.

Usein kysytyt kysymykset Plus500:sta

Plus500-oppaan viimeisessä osassa vastaamme joihinkin usein kysyttyihin kysymyksiin Plus500-kaupankäynti alustasta.

Kuinka voi nollata demon?

Plus500 nollaa demosi automaattisesti heti, kun saldo on alle 200 euroa. Voit käyttää Plus500-demoa niin kauan kuin haluat.

Kuinka voit vaihtaa kieltä?

Plus500 on saatavana yli 20 kielellä. Ennen kirjautumista voit helposti vaihtaa kieltä ruudun oikeasta yläkulmasta.

Plus500 language change

Kuinka Plus500 ansaitsee rahaa?

Plus500 ansaitsee rahaa transaktiomaksuilla. Joka kerta, kun avaat position, Plus500 ansaitsee pienen spreadin.

Mikä on vähimmäistalletus/nosto?

Pienin talletettava summa Plus500:lla on 100 euroa. Voit myös nostaa vähintään 100 euroa Plus500:ssa kerralla. Plus500 ei koskaan veloita rahojen tallettamisesta ja nostamisesta.

Kuinka sulkea Plus500-tili?

Voit poistaa Plus500-tilisi ottamalla yhteyttä Plus500-asiakaspalveluun.

Onko sinulla kysymyksiä Plus500:sta?

Onko sinulla kysyttävää Plus500-ohjelmistosta tai treidauksesta yleensä? Voit vapaasti kommentoida artikkelin alle, ja me autamme sinua.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *