MACD-selitys – Liukuvan keskiarvon konvergenssi/divergenssi

MACD (Moving Average Convergence Divergence) on helppokäyttöinen indikaattori markkinoilla, joilla on selkeä trendi, ja se lasketaan yhdistämällä liukuvia keskiarvoja. MACD voi vahvistaa tai kumoaa trendin voimakkuuden.

Mikä on MACD?

MACD-indikaattori on niin sanottu momentum-indikaattori. MACD yhdistää useita liukuvia keskiarvoja. Lopulta tuloksena on kaksi viivaa. Tämän jälkeen voit määrittää trendin suunnan ja sen voimakkuuden. MACD:tä voidaan käyttää myös hyvän aloitus kohdan löytämiseen investoinneille. Mutta miten tarkalleen MACD toimii?

Miten MACD toimii?

MACD lasketaan 12 ja 26 päivän keskiarvon perusteella. Näiden keskiarvojen välille piirretään uusi viiva vähentämällä 26 päivän keskiarvo 12 päivän keskiarvosta.

MACD:n arvo on positiivinen, kun 12 päivän keskiarvo on korkeampi kuin 26 päivän keskiarvo. Vastaavasti kun 12 päivän keskiarvo on alhaisempi kuin 26 päivän keskiarvo, arvo on negatiivinen. Kun viiva on nollan yläpuolella, se on ostomerkki ja kun viiva on nollan alapuolella, se on myyntimerkki.

MACD:n toinen viiva on niin sanottu signaalilinja. Tämä on verrattavissa eksponentiaaliseen suhteelliseen vahvuusindeksiin. Toinen viiva mittaa viimeisen yhdeksän päivän eksponentiaalista keskiarvoa.

Vinkki: MACD:n lisäksi voit käyttää myös suhteellista vahvuusindeksiä.

Miten asettaa MACD?

eToro

eToro on hyvä välittäjä, jossa voit käyttää MACD-indikaattoria. Voit kokeilla sijoittamista CFD:hen ilmaiseksi demon kautta. Napsauta tästä aloittaaksesi tai lue lisää tästä välittäjästä.

Työkaluriviltä siirry kohtaan Aseta indikaattorit ja valitse MACD/OsMA-indikaattori arvoilla 12, 26 ja 9. Voit ottaa signaalilinjan pois käytöstä muuttamalla sen valkoiseksi.

images_plus500_moving_average

MetaTrader

Siirry kohtaan Lisää, Indikaattorit ja Oskillaattori ja valitse vaihtoehto MACD. Käydä arvoja 12, 26 ja 9. Voit muuttaa viivan värin punaisesta mustaksi, jotta se erottuu paremmin. MACD:n kanssa ei käytetä histogrammia ja voit asettaa viivan valkoiseksi, jotta se ei erotu joukosta.

MACD ja trendi

MACD:n suunta osoittaa trendin. Kun MACD-viiva nousee, on nousutrendi ja kun se laskee, on laskutrendi.

Voit myös määrittää trendin voimakkuuden MACD:n avulla. Tämä tapahtuu tarkastelemalla MACD:in ja signaalilinjan välistä eroa. Kun viivojen välillä on suurempi etäisyys, trendi on voimakkaampi.

MACD on hyvä indikaattori, jonka avulla saadaan parempi käsitys trendistä. MACD:ia ei kuitenkaan voida käyttää ennustamaan osakekurssin pohjaa tai kattoa. Siksi on järkevää käyttää MACD:ia yhdessä kynttilänjalkakaavion ja horisontaalitasojen kanssa.

MACD signaalina

Voit käyttää MACD:ia (yhdessä muiden indikaattorien kanssa) osto- tai myyntimerkkinä. Tässä tapauksessa on kiinnitettävä huomiota MACD- ja signaalilinjaan. Kun MACD ylittää signaalilinjan, sitä voidaan pitää ostomerkkinä. Kun MACD taas alittaa signaalilinjan, tätä voidaan pitää myyntimerkkinä.

Viimeiseksi voit käyttää MACD:ia trendin kääntymisen indikaattorina. Mutta miten se toimii?

MACD:n konvergenssi ja divergenssi

Konvergenssi

Kun MACD:n ja hinnan välillä on konvergenssi, on turvallista seurata trendiä. Nousutrendin tapauksessa MACD:n pitäisi nousta yhdessä hinnan noustessa. Laskutrendin aikana MACD taas seuraa hinnan laskua.

macd konvergenssi

Divergenssi

Divergenssin tapauksessa MACD liikkuu odottamattomasti hinnan vastaiseen suuntaan. Nousutrendissä MACD liikkuu alaspäin ja laskutrendissä ylöspäin. Tässä tapauksessa kääntymisen mahdollisuus on suhteellisen suuri!

macd divergenssi

MACD ja RSI

MACD ja RSI osoittavat, onko markkina yliostettu vai aliostettu suhteessa viimeisimpiin hintatasoihin. Nämä indikaattorit toimivat kuitenkin eri tavalla, mikä voi joskus johtaa päinvastaisiin johtopäätöksiin. Siksi on tärkeää aina keskittyä kokonaiskuvaan, eikä vain avata sijoituksia MACD-indikaattorin mukaan.

Mitä rajoituksia MACD-indikaattoriin liittyy?

MACD ei tietenkään ole täydellinen: indikaattori osoittaa usein suuren todennäköisyyden trendin kääntymiseen ilman, että jotain tapahtuu. Divergenssi ei myöskään ennusta kaikkia käänteitä. Siksi MACD ei ole täysin luotettava trendien kääntymisien ennustamisessa.

MACD:n turvallinen käyttö

Käytä MACD:iä yhdessä muiden indikaattoreiden kanssa. MACD on vahvistus nykyisestä trendistä sen sijaan, että sitä käytettäisiin yksittäin. Myös kynttilänjalat, liukuvat keskiarvot ja trendiviivat ovat tärkeitä!

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *