Mitä riskejä kryptovaluuttojen sijoittamiseen liittyy?

Sinulta ei varmasti ole jäänyt huomaamatta, että kryptomarkkina on kokenut ennennäkemätöntä kasvua viime kuukausina. Useat sijoittajat ovat kiinnostuneita kolikoista ja haluavat hyötyä tästä kasvusta. Siksi kryptovaluuttaan sijoittamiseen liittyy paljon riskejä.

Onko kryptovaluuttoihin sijoittaminen turvallista?

Vaikka kryptovaluuttoihin liittyy monia eri riskejä, kolikkoihin on silti mahdollista sijoittaa turvallisesti. Sijoittajana on tärkeää pitää riskit mielessä, koska muuten et voi tehdä hyvää sijoituspäätöstä.

Suurimmat kryptovaluuttojen sijoitusriskit

Okei, kryptovaluuttoihin liittyy siis useita eri riskejä. Saatat miettiä, mitä riskejä? Helpotamme asioita hieman luetteloimalla yleisimpiä kryptovaluuttasijoittamiseen liittyviä riskejä. Näitä riskejä ei ole listattu tärkeysjärjestykseen. Älä kuitenkaan anna näiden pysäyttää sinua sijoittamasta kryptovaluuttoihin, koska kaikentyyppiset sijoitukset sisältävät riskejä:

Bitcoin ja kryptovaluutat eivät ole säännösteltyjä

Kryptovaluuttaan sijoittamisen suurin riski on se, ettei se ole säännelty omaisuus, ja useimmissa maissa Bitcoin-sijoitukset ja kryptovaluutat ovat säännöstelemättömiä sijoitustyyppejä. Hyvin harvoissa maissa, kuten Singaporessa ja Sveitsissä, on täysin säännöstellyt kryptomarkkinat. Siksi on olemassa se riski, että Bitcoiniin sijoittamisesta tulee kriminalisoitu toiminta, jos maa päättää sen olevan laitonta.

Vaikka tämän riski on pieni, jotkut maat yrittävät tehdä sijoituksista kryptovaluuttoihin laitonta. Esimerkiksi Kiina on jo pitkään kieltänyt kryptovaluuttasijoittamisen. Yksi tapa pysyä ajan tasalla on olla tietoinen maan sääntelytapahtumista. Kehotamme sinut lukemaan näistä asioista ja pysymään valppaana. Voit lukea talouslehtiä tai liittyä foorumeille, jotka on suunnattu maasi kryptosijoittajille. Tällä tavalla voit olla varma, ettet jää paitsi viimeisimmistä kehityksistä.

riski kryptovaluutta

Kryptovaluuttojen lompakkoihin liittyvät ongelmat

Toinen kryptovaluuttaan liittyvä riski on, että saatat kohdata ongelmia kolikkojen säilyttämiseen käytettävän lompakon kanssa. Jos syötät väärän tilinumeron tavallisessa pankissa, pankin palvelin tunnistaa virheen eikä transaktiota toteuteta. Samoin jos syöttämäsi numero on virheellinen, pankki näyttää pankkitilin haltijan nimen ennen kuin voit jatkaa. Tällä tavoin voit olla varma, että rahat päätyvät aina oikealle henkilölle.

Valitettavasti tämä ei koske lohkoketjua. Pörssi tai lompakko voi kertoa vain sen, kuuluuko lompakon osoite verkkoon ja onko se kelvollinen. Se ei kerro, kenelle lompakko kuuluu tai mikä tarkalleen se pitää sisällään.

Tässä tapauksessa menetät rahat, koska transaktioita ei voi peruuttaa. Itse asiassa näin kryptovaluutta usein menetetään. Jotkut projektit jopa käyttävät tätä menetelmää kolikkojen sitomiseen. Jos kehittäjä haluaa vähentää kryptovaluutan osaketta, hän lähettää sen lompakolle, jolla ei ole omistajaa. Tämä ja se, ettei transaktioita voi kumota, on suuri haitta kryptovaluuttoihin sijoitettaessa.

Kryptovaluutat eivät ole edullisia maksettaessa

Toinen riski on, ettei kryptovaluuttaa käytetä todellisena maksutapana. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että kryptovaluutat veloittavat usein suuria kustannuksia verkon kautta tehtyjen transaktioiden käsittelemisestä. Tietenkin myös luottokorttitarjoajat ja pankit veloittavat kustannuksia, mutta kryptovaluuttojen tilanteessa näitä ei tiedetä etukäteen. Olemassa on tietenkin perinteisiä kustannuksia, kuten pörssien veloittamat palvelukustannukset. Mutta koska lohkoketjut toimivat useiden osallistujien verkon (kutsutaan myös vertaisryhmiksi) kautta, myös verkon käyttöön liittyy kustannuksia.

Bitcoin-lohkoverkossa jokaisesta lähetetystä tapahtumasta on maksettava maksu. Tämä kannustaa louhijaa hyväksymään transaktion ja lisäämään sen seuraavaan lohkoon. Intensiivisen käytön aikana nämä transaktiokustannukset voivat tulla kalliiksi ja heikentää kannattavuutta.

Tämä ei tietenkään ole kätevää, jos haluat käyttää kryptovaluuttoja digitaalisena valuuttana. Et tietenkään halua jonottaa tuntikausia, kunnes on viimein vuorosi saada transaktiosi käsiteltyä. Vaikka jotkut kryptovaluutat ovat onnistuneet selvittämään Bitcoinin ongelmat, niiden käyttöön liittyviä kustannuksia ei tiedetä etukäteen. Tämä on suuri riski sijoittajille, jotka keinottelevat projektin tulevaisuudella.

Bitcoinissa saattaa olla piilotettuja lohkoja

Tämä riski liittyy erityisesti Bitcoiniin, vaikka se koskee myös erilaisia digitaalisia valuuttoja, jotka käyttävät louhijoita lohkojen louhimiseen. Tämä on poolien mukana tuleva riski. Voit ajatella poolia louhijoiden ryhmänä, joka käyttää laskentatehoaan tehdäkseen BTC:n louhinnasta kannattavampaa. Louhintaryhmän on hallittava poolia, koska louhintaohjelmistolla on tiettyjä rajoituksia.

Ongelmana on, että poolia hallitsevat louhijat voivat piilottautua muilta louhiessaan lohkoja. Tällä tavoin louhinnan palkinto annetaan vain niille, jotka tietävät asiasta ja loput käyttävät laskentatehoaan turhaan. Tämä on riski, joka pienenee, koska nyt on olemassa eri kryptovaluuttoja, jotka tekevät lohkojen piilottamisesta mahdotonta. Tämä riski on kuitenkin olemassa itse Bitcoinissa.

Kryptovaluutat ovat alttiita manipuloinnille

Seuraava riski on se, että digitaalinen valuutta voi olla altis manipuloinnille. Useat sijoittajat ovat ostaneet Bitcoinia silloin, kun se oli vain muutaman sentin tai dollarin arvoinen. He ostivat tuolloin tuhansia BTC:itä, ja nyt heillä on valtava valta muuhun tarjontaan verrattuna. He voivat vaikuttaa BTC:n hintaan myymällä vain muutaman kolikon ja ostamalla lisää sitten, kun hinta on laskenut alemmalle tasolle.

Bitcoin-sijoittamiseen liittyy paljon markkinoiden manipulointia. Jos nämä suuret sijoittajat ajavat hintoja jatkuvasti alas, voit menettää paljon rahaa aloittelevana sijoittajana. Valitettavasti tähän ei voida juurikaan vaikuttaa, koska näillä ihmisillä yksinkertaisesti on liian paljon kolikkoja muihin verrattuna.

Kryptovaluutat voivat kohdata haarukan

Toinen riski on, että tietyntyyppiset kryptovaluutat kärsivät haarukasta. Haarukka on verkon muutos, joka oikeastaan luo tietynlaisen uuden projektin. Haarukan jälkeen verkko jakautuu kahteen ja sen laskentateho jaetaan pysyvästi louhijoiden kesken, jotka ottavat haltuunsa yhden jaon.

Jaon tuloksena lohkoketjut ovat erittäin alttiita. Tämä on myös hetki, jolloin hyökkääjät yrittävät varastaa rahaa verkosta, josta on tullut vähemmän turvallinen. Kutsumme tätä myös 51 prosentin hyökkäykseksi. Louhijoiden ryhmä hallitsee yli puolta verkosta ja käyttää tätä valtaa kolikkojen tuplaamiseen ja rahan varastamiseen. Vaikka näin ei tapahdu kovin usein, lohkoketjussa toimivat kryptovaluutat ovat sille alttiita.

Kryptovaluutat ovat erittäin epävakaita

Kryptovaluuttoihin sijoittamisen viimeinen riski on se, että kolikkoja voidaan pitää erittäin epävakaina. Tämä tarkoittaa, että hinnat voivat nousta ja laskea merkittävästi lyhyellä aikavälillä. Etenkin lyhyellä aikavälillä hintavaihtelut voivat olla kaksinumeroisia lukuja, mitä ei tapahdu usein rahoitusmaailmassa.

Kryptovaluutan omistaminen voi olla hyvin riskialtista, jos et tiedä, paljonko sen arvo on muutaman tunnin kuluttua. Tietenkin tähän liittyy myös hyötyjä, koska on mahdollista, että hinta nousee merkittävästi lyhyellä aikavälillä. Jos päätät sijoittaa kryptovaluuttoihin, on tärkeää, ettet tarvitse sijoitettua rahaa lyhyellä aikavälillä. Jos laitat peliin kaikki säästösi, jotka olit varannut opiskeluun, saatat katua sitä.

Voit myös astua markkinoille porrastetusti: ostat kryptokolikkoja eri aikoina, jolloin sijoitat sekä huipulla että pohjalla.

Onko kryptovaluuttoihin sijoittaminen järkevää?

Jos kaikki menee hyvin, edellä mainittujen asioiden avulla olet oppinut lisää kryptovaluuttojen sijoittamiseen liittyvistä riskeistä. Nämä riskit eivät kuitenkaan tarkoita, että digitaalisiin valuuttoihin sijoittaminen olisi täysin hyödytöntä. Kuten kerroimme aikaisemmin, kaikkiin sijoituksiin liittyy tiettyjä riskejä. Sinun on kuitenkin tiedettävä nämä riskit, ja nyt tiedät, mitä sijoitukseen liittyy. Vieraile tällä sivulla oppiaksesi lisää kryptovaluuttoihin sijoittamisesta!

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *