Miten ostaa KPN-osakkeita?

Koninklijke KPN NV on yritys, joka tarjoaa tietoliikenne- ja tietotekniikkapalveluja, kiinteää ja langatonta tietoliikennettä ja internet- ja televisiopalveluja. Sijoittaminen KPN:ään ei ole erityisen jännittävää, mutta jos teet sen oikein, voit silti saavuttaa hyvät tulokset. Haluatko tietää, miten ostaa KPN-osakkeita? Vai etsitkö KPN:n viimeisimpiä pörssikursseja? Sitten tämä sivu on oikea paikka!

Mistä ostaa KPN-osakkeita?

Uskotko raudanvarmasti KPN:n tulevaisuuteen? Luuletko yrityksen voivan vastata viimeisimpiin markkinoiden kehityksiin? Haluatko ostaa KPN -osakkeita? Voit käydä kauppaa suoraan KPN -osakkeilla yhdellä näistä luotettavista välittäjistä:

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 euroa osakekohtaisesti. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Keinottele aktiivisesti yrityksen KPN -osakkeilla osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.
Käy kauppaa yrityksen KPN -osakkeilla osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!
Keinottele aktiivisesti yrityksen KPN -osakkeilla osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.

Mikä on KPN:n nykyinen pörssikurssi?

Ennen KPN-osakkeiden ostamista on tärkeää tutkia viimeisimpiä hinnankehityksiä. Alta näet KPN:n CFD-pörssikurssin. Haluatko aloittaa sijoittamisen heti? Siinä tapauksessa voit toteuttaa toimeksiannon käyttämällä osta- ja myy-painikkeita.

KPN-osakeanalyysi

  • Yritysosto: toinen yritys on lähes ostanut KPN:n useaan kertaan.
  • Uhat: mitä pääuhkia KPN:ään sijoittamiseen liittyy?
  • Toiminta: minkä parissa KPN työskentelee?
  • Vahvuudet: miksi voi olla hyvä ostaa KPN-osakkeita?
  • Riski: mitä pääriskejä KPN:ään sijoittamiseen liittyy?

Osakkeen KPN yritystiedot

Alta näet osakkeen KPN tärkeimmät yritystiedot.

KPN-analyysi

Ennen kuin päätät ostaa tai myydä osakkeen KPN, on tärkeää analysoida osaketta oikein. Alla
olevasta yhteenvedosta näet, miten KPN on kehittynyt.

Viimeisen 5 päivän osakekurssit

Alla olevassa taulukossa näet osakkeen KPN osakekurssit viimeiseltä 5 päivältä:

Miten osakkeen KPN hinta kehittyy vuonna 2024?

Mietitkö, mitä analyytikot osakkeen KPN kehittyvät vuonna 2024 ja sen jälkeen? Olemme
yhdistäneet analyytikkojen ennusteet Alpha Vantage -tietojen avulla. Pidä mielessä, että nämä
numerot ovat vain ennuste osakkeen KPN hintatrendistä eikä se välttämättä toteudu. Tee siis aina
oma tutkimustyösi!

Mitkä ovat KPN:n toiminnat?

KPN tunnetaan pääasiassa yrityksenä, joka tarjoaa langattomia tietoliikenneverkkoja ja televisiopalveluita kuluttajille. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa toiminta, johon yritys keskittyy. KPN tarjoaa myös tietoliikenne- ja tietotekniikkaratkaisuja yritysasiakkaille sekä tukkuverkkopalveluita muille operaattoreille maailmanlaajuisesti.

Vuoteen 1998 saakka KPN:ää kutsuttiin nimellä Koninklijke PTT Nederland NV ja ennen sitä nimellä Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie, lyhennettynä PTT. Ennen sen erottamista TNT Postista vuonna 1998 se toimi kansallisena postipalveluna.

kpn

Otetaanko KPN haltuun?

Vuosien varrella KPN:n yritysostoon on ollut useita ehdokkaita. Vuonna 2011 suosittu teleyritys Carlos Slim toivoi ostavansa osakkeet 8 eurolla osakkeelta. Monille ihmisille oli varmasti pettymys ettei näin lopulta käynyt. Myös pörssikurssit ovat laskeneet rajusti.

Tämä huhu on kuitenkin edelleen ilmassa. Esimerkiksi vuonna 2013 Wall Street Journal mainitsi, että tunnettu yhtiö AT&T voisi olla kiinnostunut yritysostosta. Vuonna 2015 Alticen ja Orangen uskottiin olevan kiinnostuneita KPN:stä. Toistaiseksi yritysostoa ei ole suunnitteilla, mutta kun se tapahtuu, sillä on varmasti vaikutus osakekurssiin. On siis tärkeää ottaa tämä huomioon, kun haluat ostaa KPN-osakkeita.

KPN:n uhat

KPN:n nettospekuloida on laskenut voimakkaasti viimeisen 10 vuoden aikana, mutta miksi? Muiden yritysten tarjoamalla kilpailulla on tärkeä rooli. Markkinoilla on useita langatonta televiestintää tarjoavia osapuolia, jonka tuloksena tilausmaksut ovat pudonneet huomattavasti. Samaan aikaan verkon pitämiseksi ajan tasalla tarvitaan paljon sijoituksia. Kaikki nämä tekijät vaikeuttavat tuottoisuuden saavuttamista.

Tällä hetkellä KPN:n päätavoite näyttää olevan kustannussäästöissä. Tämä antaa yritykselle mahdollisuuden tarjota 5G-verkon tulevaisuudessa. Dataliikennettä käytetään yhä enemmän, mikä vaatii kapasiteettia. Onneksi myös teknologia kehittyy nopeasti ja KPN voi hyödyntää tätä. On tärkeää ottaa nämä kehitykset huomioon, kun haluat sijoittaa KPN-osakkeisiin.

Mitkä ovat KPN:n päätoiminnat?

KPN on tietysti enemmän kuin vain langattoman tietoliikenteen tarjoaja. Mutta mitä KPN tarkalleen tekee?

Televiestintä

On sanomattakin selvää, että KPN on aktiivinen televiestinnän tarjoaja. Yritys omistaa myös useita televiestintämyymälöitä. Näitä ovat muun muassa Simyo, Hi ja Telfort, joita saatat nähdä suosikkikauppakadullasi. Yhtiö myy myös matkapuhelimia myymälöissä ja tienaa niistä marginaalin.

Televisio

KPN tarjoaa myös digitaalitelevisiotilauksia. Yrityksellä on suuri osuus Digitenne-palvelussa, minkä ansiosta se voi tarjota televisiopalveluita KPN:n kautta. Nykyään saat television myös älypuhelimeesi. Viime aikoina KPN on myös alkanut tehdä yhteistyötä yrityksen Viceland kanssa.

Tietotekniikkapalvelut

KPN tarjoaa myös tietotekniikkapalveluja. Suuret yritykset, kuten NS (Dutch Railways), palkkaavat KPN:n konsulttipalveluita. KPN voi auttaa yrityksiä suojaamaan IT-infrastruktuuria.

Mitkä ovat hyviä syitä ostaa KPN-osakkeita?

KPN-pörssikurssi määräytyy kysynnän ja tarjonnan perusteella. Kun osakkeiden kysyntä kasvaa, hinnat yleensä nousevat. Osuuden lopullinen nousu tai lasku riippuu siis väestön mielipiteestä. Taloudellisesti kukoistava, mutta osakkaiden keskuudessa epäsuosittu yritys voi silti laskea pörssissä.

Mutta mitä syitä KPN:ään sijoittamiseen on? Tässä KPN-osakkeen analyysissa avaamme asiaa.

Valtava tietämys

Kun ostat KPN-osakkeita, sijoitat yritykseen, jolla on paljon tietämystä. KPN on kokenut useita takaiskuja, mutta toistaiseksi se on voittanut kaikki haasteet. Tämä vuosikymmenten kokemus voi tuoda hyviä tuloksia tulevaisuudessa.

Tulevaisuuden visio

KPN on yritys, jolla on vihreä ja tehokas visio, joka osallistuu myös aktiivisesti älykkäiden ratkaisujen kehittämiseen. Esimerkkejä ovat järjestelmät, joiden avulla nähdään, mitkä työpisteet ovat vapaina ja mitkä varattuina. Tällaiset kehitykset voivat edistää osakekurssin nousua tulevaisuudessa. Luuletko, että KPN onnistuu saamaan sijoittajat puolelleen tämän vision ansiosta? Sitten voi olla älykäs ratkaisu ostaa KPN-osakkeita.

Esineiden internet

Toinen mielenkiintoinen kehitys on ns. Lo-Ra-verkko, joka on erittäin energiatehokas tapa yhdistää kaikentyyppiset esineet suoraan internetiin. Tämän tekniikan avulla esimerkiksi matkalaukkusi seuraaminen Schipholin lentokentällä on helppoa. Tällainen innovaatio ja massadatan oikea käyttötapa voi houkutella ostamaan KPN-osakkeita.

Mitä riskejä KPN-osakkeisiin sijoittamiseen liittyy?

Tietysti jokaisella osakkeella on epävarmuuksia. Mihin sinun tulisi kiinnittää huomiota ennen KPN-osakkeiden ostamista?

Kova kilpailu

Suuri määrä samankaltaisia osapuolia on lähtenyt mukaan. Tämän seurauksena kilpailu kiristyy ja yritysten on tarjottava parhaat tuotteet halvimpaan hintaan. Siksi on tärkeää ymmärtää kilpailijoiden toiminnat ennen KPN-osakkeiden ostamista. Vertaa myös kilpailijoiden osakkeiden hinnoittelua. Voi hyvinkin olla, että on järkevämpää ostaa kilpailijan osake.

Ulkomaiset seikkailut

Kuten aiemmin mainitsimme, yritysosto on mahdollinen. Jos tämä tapahtuisi, se toisi suurta epävarmuutta. Ymmärtääkö esimerkiksi ulkomaalainen osapuoli Alankomaiden markkinat? On aina tärkeää seurata yritysostohuhuja tarkasti.

Keskittyminen Alankomaihin

KPN:n keskittyminen on pääosin Alankomaissa. Koska dataliikenteen rajat ovat avoimet, nykyään voit käyttää matkapuhelininternetiä vertailukelpoiseen hintaan Euroopan Unionissa. Tämä mahdollistaa kansainvälisten pelaajien, kuten Vodafonen ja AT&T:n rakentaa markkinaosuuttaan Alankomaissa.

Kun keskittyminen on liikaa Alankomaissa, suurtuotannon edut ovat pienemmät. Keskittyminen pienille markkinoille voi siis olla uhka KPN:n tuottoisuudelle tulevaisuudessa. Yksi eduista on kuitenkin se, että yritys voi keskittyä Alankomaiden markkinoihin. Tämä antaa yritykselle ainutlaatuisen ja erityisen etulyöntiaseman.

Historia

KPN perustettiin 1800-luvun puolivälissä, kun hallitus siihen aikaan alkoi rakentaa ja operoida kansallisia sähkötyslinkkejä. Noin 20 vuotta yrityksen perustamisen jälkeen sähke- ja postipalvelut fuusioitiin. Alun perin yritys oli osa valtiovarainministeriötä ja myöhemmin vesiväylien, kaupan ja teollisuuden ministeriötä.

Kun puhelimet ilmestyivät 1800-luvun lopulla, paikalliset puhelinpalvelujen tarjoajat olivat edelleen hajanaisia. Ennen vuosisadan vaihtumista televiestintää kansallistettiin ja vuonna 1940 hallitus otti haltuunsa viimeiset paikalliset puhelinverkot.

Yksityistetty

Administratie der Posterijen en Telegrafieën tai lyhyesti P&T muutettiin valtionyhtiöksi vuonna 1916 ja myöhemmin vuonna 1928 yhtiöksi Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie tai PTT. Toisen maailmansodan aikana PTT:stä tuli tilapäisesti itsenäinen yritys, mutta tämä lakkautettiin välittömästi sodan jälkeen.

Vuonna 1989 PTT yksityistettiin ja nimi muutettiin Koninklijke PTT Nederland NV:ksi. Vuonna 1994 yritys kirjattiin Amsterdamin pörssiin ja vuotta myöhemmin New Yorkissa. Vuonna 2006 myös Alankomaiden valtio myi viimeiset osakkeet.

Vuonna 1998 postipalvelut jaettiin itsenäiseksi TPG-nimiseksi yritykseksi. Siitä lähtien KPN on tarjonnut yksinomaan televiestintää, jonka vuoksi nimi muutettiin Koninklijke KPN NV:ksi.

Vähittäismyynti

KPN omistaa myös omia vähittäismyymälöitä, kuten KPN-myymälät, Primafoon, Hi, Telfort-myymälät ja Business Center.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *