Miten ostaa Hewlett-Packard (HP) -osakkeita?

Yhdysvaltain yritys Hewlett-Packard tunnetaan yleisesti nimellä HP. Tämä yritys on yksi Yhdysvaltain suurimmista teknologiayrityksistä. HP on kolmen parhaan tietokonetarjoajan joukossa. Hewlett-Packard tarjoaa muun muassa yksinkertaisia komponentteja, ohjelmistoja ja palveluja. Marraskuusta 2015 lähtien yritys on jaettu Hewlett-Packard Enterpriseksi (HPE) ja HP Inc.:ksi (HPQ). Haluatko sijoittaa HP:hen? Tässä artikkelissa selitämme, miten voit ostaa Hewlett-Packard-osakkeita. Voit myös katsella osakekurssin tämänhetkistä hintaa.

Miten ostaa Hewlett-Packard-osakkeita?

Hewlett-Packard on merkittävä toimija ATK-laiteteollisuudessa. Ennen HP:n osakkeiden ostamista on hyvä idea verrata yritystä sen kilpailijoihin. Luuletko, että HP pysyy kaiken kehityksen perässä? Harkitse sitten sijoittamista HP:hen. Hyvä välittäjä HP-osakkeisiin sijoittamiseen on eToro, jossa et maksa komissiota. Pienemmät kustannukset tarkoittavat automaattisesti parempia tuloksia. Napsauta alla olevaa painiketta ja avaa tili suoraan eTorolle:

Pääomasi on vaarassa. Muita kustannuksia sovelletaan. Käy osoitteessa :etoro.com/fi/trading/fees/

Miten sijoittaa HP:hen aktiivisesti?

HP on aiemmin ostanut useita menestyviä yrityksiä. Kun yritys tekee merkittäviä päätöksiä, aktiivisena treidaajana voit hyötyä siitä. Aktiivisesti käymällä kauppaa yrityksen osakkeista voit hyötyä sekä laskevista että nousevista hinnoista.

Hyvä yritys, jolla voit aktiivisesti käydä kauppaa Hewlett-Packard-osakkeista, on Plus500. Plus500:n avulla voit keinotella hintaeroilla käyttämällä hinnanerosopimuksia. Voit jopa käyttää velkavipua. Velkavipua käytettäessä sekä mahdollinen tuotto että tappio kasvavat merkittävästi. Haluatko kokeilla aktiivista treidaamista ilmaiseksi? Napsauta alla olevaa painiketta ja avaa ilmainen demo Plus500:lle:

77% yksityissijoittajista menettää rahaa CFD:llä

Mikä on HP:n osakekurssi?

Haluatko tietää, mikä HP:n osakekurssi on? Alla olevasta kaaviosta näet HP-osakkeen CFD-hinnan.

HP:n strategia

HP pyrkii esittelemään uusia tuotteita ja palveluja säännöllisesti. Esimerkiksi vuonna 2013 se käynnisti Instant Ink -palvelun, joka toimittaa mustetta säännöllisesti kuukausimaksua vastaan. Tämä on kuin tulostinmusteiden Netflix!

Tietokoneteollisuus on edelleen kasvumarkkina. Koronapandemian vuoksi kotona työskentely on nykyään normaalia, mikä on hyvä uutinen tietokoneyrityksille: kuluttajat ostavat erilaisia toimistotarvikkeita todennäköisemmin.

On kuitenkin tärkeää pitää kilpailijoita silmällä. Esimerkiksi Kiinassa Lenovo on suosittu yritys. Muita kilpailijoita, joita sinun tulisi analysoida ennen HP-osakkeiden ostamista, ovat Dell, Apple ja Acer. Näin voit määrittää, onko toinen tietokoneyritys mielenkiintoisempi sijoitus. Voit myös päättää sijoittaa useaan eri tietokoneyritykseen. Tällä tavalla vähennät sijoituksen riskiä.

Yrityksen historia

William Hewlett ja Bill Packard perustivat HP:n autotallissa Palo Altossa, Kaliforniassa, 1. tammikuuta 1939. Tähän aikaan yritys valmisti tieteellisiä välineitä. Toisen maailmansodan aikana HP valmisti tutkia, kaikuluotaimia ja radioita meri- ja ilmailukäyttöihin.

HP tuli tunnetuksi laskimista vuonna 1968. Laskinta pidettiin siihen aikaan ensimmäisenä henkilökohtaisena tietokoneena. HP julkaisi täysin toiminnallisen tietokoneen 1980-luvun alussa. Aluksi nämä tietokoneet oli tarkoitettu yrityksille ja yliopistoille, mutta 1990-luvulla niitä tarjottiin myös yksityishenkilöille. 1980-luvun puolessa välissä HP julkaisi myös laser- ja mustesuihkutulostimet.

Hewlett-Packard-yrityksen hajauttaminen

1. marraskuuta 2015 yritys jaettiin kahteen eri yritykseen. HP keskittyy henkilökohtaisiin järjestelmiin ja tulostinmarkkinoihin. HPE taas keskittyy tallennusratkaisuihin, palvelimiin, ohjelmistoihin ja palveluun.

Liikevaihdon kannalta molemmat yritykset ovat samanvertaisia. HP:n tulostinteollisuus tuotti $56 miljardin tulot vuonna 2014. Samana vuonna HPE tuotti $55,6 miljardin tuotot. HPE on kuitenkin tuottoisampi ja se näyttää suurempaa kasvunopeutta.

Yritysten hankinnat

Hewlett Packard on ostanut useita yrityksiä lisätäkseen markkinaosuuttaan. Se on ostanut eri tuotteita tarjoavia yrityksiä, kuten:

Vuonna 2002 HP osti yrityksen Compaq. Compaqin hankinnan myötä HP:stä tuli markkinajohtaja sekä palvelin- että PC-markkinoilla. Hankinta myös lähes kaksinkertaisti HP:n myynnit. Vuosittaiset myynnit nousivat $47 miljardista $87 miljardiin. Työntekijöiden määrä nousi 145 000:een. Hankinta toi yritykseen tuotemerkit HP Compaq, Digital Equipment ja Tandem Computers.

Vuonna 2011 yritys osti YK:ssa toimivan ohjelmistoyrityksen Autonomyn. Tämä yritys tarjoaa infrastruktuuriohjelmistoja yrityksille, jotka tarjoavat verkkopohjaisia pilvipalveluita. Tämän hankinnan myötä HP:stä olisi tullut merkittävämpi toimija yritysohjelmistoteollisuudessa. Hankinta kuitenkin epäonnistui, eikä sen positiivisia näkökohtia toteutettu. HP:n hallinto syytti entistä Autonomy-hallitusta taloudellisista virheistä. Väitetysti hankinnan aikana annettiin kyseenalaista taloudellista tietoa. Vuonna 2015 HP vei asian käräjille.

HP osti infrastruktuuriasiantuntijan SimpliVityn vuonna 2017. HP maksoi tästä yrityksestä $650 miljoonaa. Yritys toimii hyperkonvergoidun infrastruktuurin kodinkonealalla.

Auteur

Avatar
Over Felli

Hello dear reader! My name is Oliver and I am here to share my knowledge about trading world. Please always be aware that trading involves risk of losing money and make sure you are investing with a money that you can afford to lose!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *