Miten ostaa Gazprom Energy -osakkeita?

Gazprom Energy on suuri venäläinen yritys, joka vie maakaasua Eurooppaan ja Kiinaan. Poliittisesta epävakaudesta huolimatta Gazpromiin sijoittaminen voi olla mielenkiintoista. Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, miten ja mistä voit ostaa Gazprom-osakkeita.

Miten sijoittaa Gazpromiin?

Gazpromiin sijoittaminen voi olla mielenkiintoista: yritys hallitsee suurta osaa maailman maakaasureserveistä. Mutta mikä on paras tapa sijoittaa Gazprom-osakkeisiin? Haluatko ostaa Gazprom Energy -osakkeita? Voit käydä kauppaa suoraan Gazprom Energy-osakkeilla yhdellä näistä luotettavista välittäjistä:

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 euroa osakekohtaisesti. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Keinottele aktiivisesti yrityksen Gazprom Energy osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.
Käy kauppaa yrityksen Gazprom Energy osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!
Keinottele aktiivisesti yrityksen Gazprom Energy osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.

Osakkeen Gazprom Energy yritystiedot

Alta näet osakkeen Gazprom Energy tärkeimmät yritystiedot.

Gazprom Energy-analyysi

Ennen kuin päätät ostaa tai myydä osakkeen Gazprom Energy, on tärkeää analysoida osaketta oikein. Alla
olevasta yhteenvedosta näet, miten Gazprom Energy on kehittynyt.

Viimeisen 5 päivän osakekurssit

Alla olevassa taulukossa näet osakkeen Gazprom Energy osakekurssit viimeiseltä 5 päivältä:

Miten osakkeen Gazprom Energy hinta kehittyy vuonna 2024?

Mietitkö, mitä analyytikot osakkeen Gazprom Energy kehittyvät vuonna 2024 ja sen jälkeen? Olemme
yhdistäneet analyytikkojen ennusteet Alpha Vantage -tietojen avulla. Pidä mielessä, että nämä
numerot ovat vain ennuste osakkeen Gazprom Energy hintatrendistä eikä se välttämättä toteudu. Tee siis aina
oma tutkimustyösi!

Onko Gazpromiin sijoittaminen viisasta?

Kaikki sijoittajat eivät toivota Gazpromia tervetulleeksi avosylin. Tämä johtuu siitä, että Gazpromia hallitsee Venäjän hallitus: hallitus omistaa suurimman osan osakkeista. Siksi se käyttää maakaasua usein poliittisena aseena. Kun hallitus lopettaa toimituksen tiettyihin maihin, se on huono asia Gazpromin tulokselle. Siksi on tärkeää pitää Venäjän hallitusta silmällä, kun harkitset sijoittamista Gazpromiin.

On myös monia mielenkiintoisia syitä sijoittaa Gazpromiin. Esimerkiksi yritys maksaa korkeita osinkoja: venäläinen yritys haluaa maksaa 50 % tuotoista. Putkisto Kiinaan on myös vähentänyt yrityksen riippuvuutta Eurooppaan. Siksi sijoittaminen Gazpromiin voi olla menestys: on kuitenkin tärkeää pitää silmällä Venäjän poliittista ja taloudellista tilannetta.

Älä myöskään unohda kilpailua: kansallisilla markkinoilla on yhä enemmän aktiivisia toimijoita. Otetaan esimerkiksi Novatek ja Rosneft. Gazprom-osakkeiden hinta liikkuu vahvasti öljyn hinnan mukana; siksi on tärkeää pitää näitä silmällä Gazpromiin sijoittaessa.

sijoittaminen Gazpromiin

Tietoa Gazpromista

Kansainvälisesti Gazpromilla on 15 % osuus ja se on yksi suurimmista kaasutoimittajista. Vuonna 2005 Venäjän hallitus hankki suurimman osan osakkeista, 50,0002 %. Kaasuyritys toimittaa maakaasua useisiin Euroopan maihin. Maakaasua toimitetaan pääasiassa entisiin Neuvostoliiton osavaltioihin ja Keski- ja Itä-Euroopan maihin. Vuosikymmenten ajan se on toimittanut maakaasua eurooppalaisille energiayrityksille, kuten Essent ja Nuon.

Toukokuussa 2007 Gazprom EP International B.V. perustettiin Amsterdamissa. Tämä on Venäjän ja entisten Neuvostoliiton osavaltioiden lisäksi Gazpromin erityishaara. Yhtiö omistaa 51 prosentin osuuden Itämeren halki kulkevasta Nord Stream -maakaasuputkesta. Gazpromilla on myös 9 % osuus BBL-putkiston osakkeista. Tämä putkisto yhdistää Alankomaat Isoon-Britanniaan. Lisäksi Alankomaissa yrityksellä on osakkeita Bergermeerin kaasusäiliöön. Gazprom toimittaa kaasua tähän kaasusäiliöön.

Gazpromin päätoimisto sijaitsee Pietarissa, Venäjällä.

Yrityksen historia

Neuvostoliiton presidentti Mikhail Gorbachev määräsi öljy- ja kaasuministeriön fuusion 1980-luvulla. Tämä oli osa hänen talousuudistusohjelmaansa. Siten 8. elokuuta 1989 perustettiin venäläinen yritys Gazprom. Tämä valtion omistama yritys oli kaasun tuotannon, jakelun ja myynnin eturintamassa.

Yritys yksityistettiin marraskuussa 1992. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Venäjän presidentti teki päätöksen. Gazprom muuttui valtion omistamasta yrityksestä kansalliseksi yhtiöksi muun muassa kuponkien myynnin kautta. Näiden kuponkien myyntiin sovellettiin tiukkoja ehtoja. Esimerkiksi ulkomaiset osakkeenomistajat eivät saaneet ostaa yli 9 % osakkeista. Yksityistetty yritys Gazprom allekirjoitti ensimmäisen yhteistyösopimuksen ulkomaalaisten yritysten kanssa vuonna 1993. Kumppanuussopimuksia tehtiin Suomen Nesteen ja Ranskan Gaz de Francen kanssa.

Gazpromin maakaasun toimittaminen Kiinaan

Vuonna 2014 Venäjä ja Kiina allekirjoittivat suuren sopimuksen. Gazprom toimittaa maakaasua Venäjän puolesta 30 vuoden ajan. Kiinan myötä Venäjä on saanut toisen suuren ulkomaalaisen asiakkaan Euroopan jälkeen. Tämä on tärkeää Venäjän taloudelle. Sopimuksen arvioitu arvo on 400 miljardia dollaria. Maakaasun toimittamiseksi rakennettiin ”Siberian voima” -putkisto. Tämä vaati noin 55 miljardin dollarin sijoituksen.

Kiina on Gazpromille uusi asiakas, joten yhtiö on vähemmän riippuvainen eurooppalaisista poliittisista siteistä. Lisääntyneet jännitteet ovat uhka Gazpromille ja tämä uusi kumppanuus vahvistaa yrityksen asemaa. Tämä voi olla hyvä syy sijoittaa Gazpromiin ostamalla sen osakkeita.

Gazprom on houkutteleva osake

Analyytikkojen mukaan Gazprom on houkutteleva osake. Tosiasia on, että maakaasu on puhtaampaa kuin hiili. Hiilivoimalaitokset energian tuottamiseen korvataan siis kaasuvoimaloilla. Maakaasun kysyntä siis kasvaa kansainvälisesti, jota Gazprom voi hyödyntää.

Maakaasuyhtiöiden osakkeet laskivat jyrkästi COVID-19-pandemian vuoksi. Samaan aikaan kaasun hinta nousee maailmanlaajuisesti. Uusi kaasuputki Kiinaan on nyt valmis, joka on tuonut yritykselle uusia myyntimahdollisuuksia. Lisäksi sijoittajat saavat 7,2 %:n osinkotuoton. Vaikka Venäjä on riskialtis ja sen hallitus ei täytä kaikkia odotuksia, useat analyytikot pitävät tämän yrityksen osakkeita houkuttelevina.

Uskotko Gazpromin tulevaisuuteen? Siinä tapauksessa voi olla mielenkiintoista ostaa Gazprom-osakkeita.

Tekijä

 Avatar
Over Alex

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *