Mikä on louhinta ja miten voit louhia bitcoineja?

Olet ehkä kuullut Bitcoinin louhinnasta. Mutta mikä se on ja miten se toimii? Se kuulostaa monimutkaiselta, mutta sitä se ei ole. Jos siis jätämme hankalat sanat pois, mitä voimme kertoa Bitcoin-louhinnasta?

Mikä on Bitcoinin louhinta?

Kun kuulet termin Bitcoin-louhinta, saatat ajatella uusien Bitcoinien luomista, mutta tämä kuvaus ei ole tarkka. Louhinnan perusolemus on transaktioiden käsitteleminen lohkoissa. Louhijat saavat palkinnon Bitcoinien muodossa. Mutta mikä on louhija? Kerromme siitä myöhemmin.

Hajautettu verkko

Keskustellaan ensin hajautetusta verkossa. Tämä on toinen hankala sana, mutta se tarkoittaa vain sitä, että verkkoa ei hallitse hallitus tai muu keskusosapuoli. Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja ympäröivä verkko on hajautettu. Sen avulla voit vastaanottaa, lähettää ja hallita rahaa. Kätevää!

Verkko on hyvin yksinkertainen. Sanotaan, että haluat maksaa ystävälle rahaa, koska ostit häneltä jotain ja haluat tehdä niin Bitcoineilla. Avaat vain lompakkosi, skannaat hänen QR-koodinsa ja lähetät Bitcoinit. Transaktio toteutetaan heti ilman pankin tai muunkaan väliintuloa. Ystäväsi saa rahansa suoraan lompakkoonsa.

Vertaillaan nyt tätä pankin kautta tehtyyn transaktioon. Voit lähettää rahaa nopeasti myös pankkisi sovelluksen kautta, totta. Mutta se on myös hitaampaa. Lähetät rahaa pankilta toiselle sen sijaan, että lähettäisit sitä henkilöltä toiselle. Jos molemmilla on sama pankki, raha saapuu lähes heti, mutta jos pankki on eri, rahan saapumisessa voi kestää muutama päivä. Mutta entäpä ulkomailla sijaitseva pankki? Silloin käsittelyyn menee pidempään. Tällöin olet riippuvainen pankista ja sen toimintatavoista.

bitcoin-louhinta

Kuka hallitsee transaktioita?

Kun siirrät rahaa pankin kautta, pankki tarkistaa transaktion. Nykyään suurin osa prosessista on automaattista, mutta pankki edelleen hyväksyy ja tallentaa transaktioita. Esimerkiksi jos teet tietyn summan ylittävän transaktion, veroviranomaiselle lähetetään yleensä ilmoitus petosten välttämiseksi.

Hajautettu verkko hallitsee Bitcoinien siirtoa. Tämä verkko koostuu tietokoneiden verkosta, joista kaikki käsittelevät transaktion. Kullakin tämän verkon solmulla on kopio tietyn yhden bitcoinin transaktiohistoriasta. Siksi kaikki verkossa olevat tietokoneet käsittelevät transaktiot ja muodostavat ne lohkoiksi.

Nämä transaktioiden lohkot ovat kronologisessa järjestyksessä. Tämä luo transaktioiden lohkojen ketjun, jota kutsutaan lohkoketjuksi.

Transaktioiden, lohkojen ja lohkoketjujen myötä palaamme louhintaan ja louhijoihin. Louhijat ovat henkilöitä, jotka laittavat Bitcoin-transaktioita lohkoihin lohkoketjussa. Vieläkö seuraat mukana?

Louhijat ja lohkot

Tiedämme nyt, mitä louhijat ovat, mutta miten louhinta toimii käytännössä? Voit luulla, että kuka tahansa voisi lisätä lohkoja lohkoketjuun. Tämä on itse asiassa totta. Jotta voit lisätä transaktion, tietokoneesi on arvattava oikea ratkaisu pulmaan. Mitä nopeammin tietokone tekee tämän, sitä enemmän ratkaisuja se voi tarjota sekunnissa.

Jokainen tietokone haluaa arvata ratkaisun mahdollisimman nopeasti, jotta lohko voidaan lisätä lohkoketjuun. Tämän saavuttamiseksi tietokone käsittelee kaikki tiedot kaikista transaktioista ja sijoittaa ne lohkoon. Tämän jälkeen se laitetaan algoritmin läpi. Algoritmista saatavan vastauksen on oltava oikein. Louhijat voivat lisätä lohkoja vain tässä tapauksessa. Tähän tietokoneet tarvitsevat laskentatehoa. Toisin sanoen sinun on kyettävä todistamaan, että louhintaan käytettävät laitteet ovat tehneet tehtävänsä. Kun näin tapahtuu, puhumme työtodistuksesta.

Louhijoiden korvaus

Hyvä tietokone on kallis, samoin kuin tietokoneen teho. Tarvitset myös energiaa tietokoneen käyttämiseen, joka on maksettava kuukausittain. Tästä syystä louhijat palkitaan Bitcoineina. Louhijoille tämä on motivaatiota jatkaa työtään. Palkinnot vaihtelevat, mutta se voi olla jopa 12,5 Bitcoinia transaktiolohkoa kohden. Nämä Bitcoinit ovat uusia Bitcoineja. Louhijat saavat myös kaikki transaktiomaksut yhdestä tapahtumasta.

Louhinnan palkkiot eivät aina pysy samana. Palkinto puolitetaan neljän vuoden välein. Tätä prosessia kutsutaan Bitcoin-lohkon puoliintumiseksi.

Louhijat suojaavat verkon

Bitcoin-koodi sisältää paljon tietoa. Nämä tiedot sisältävät esimerkiksi koodin, joka sallii lohkon lisäämisen 10 minuutin välein. Jos katsomme verkkoa tänä päivänä, se koostuu tuhansista louhijoista. Jotta tämä louhinta jatkuisi 10 minuuttia, vaikeutta on lisättävä. Jos näin ei tapahdu, lohkot vapautuvat liian nopeasti.

Tämä on vaikeaa, mutta toisaalta vaikeustason säätäminen lisää myös verkon turvallisuutta. Yksityishenkilönä Bitcoinin hallitseminen on tällä hetkellä käytännössä mahdotonta. Hakkerit yrittävät aina, mutta se on tehty erittäin vaikeaksi. Hakkerina tarvitset yli puolet koko verkon laskentatehosta. Kun lohkoketjua vastaan ​​hyökätään, kutsumme sitä 51 %-hyökkäykseksi. Hyökkäys on kuitenkin lähes mahdotonta, koska laskentatehoa on yleensä liikaa.

Voitko louhia Bitcoineja itse?

Yksityishenkilönä ei ole juurikaan enää kannattavaa louhia Bitcoinia itse. Alkuaikoina tämä oli vielä mahdollista. Silloin tarvittiin vain teknistä tietämystä Bitcoinista ja hyvä kannettava tietokone. Kuitenkin yhä useammat louhijat liittyvät mukaan, ja kuten juuri mainitsimme, vaikeustaso nousee. Mutta koska tarvitset parempia laitteita Bitcoinin louhimiseen, nykyään se on melkein mahdotonta tehdä itse. Joka tapauksessa yksinkertainen kannettava tietokone ei enää riitä.

Louhintapoolit johtavat toimintaa

Mutta kuka louhii ja miten se toimii? Tähän on selkeä vastaus: louhintapoolit. Louhintapoolit ovat yrityksiä, jotka hallitsevat tällä hetkellä suurinta osaa Bitcoinin louhinnasta.

Louhintapoolit ovat yhtiöitä, jotka yhdistyvät ja hallitsevat siten louhintaprosessia. Jos haluat louhia Bitcoineja itse, voit liittyä louhintapooliin. Louhintapoolin tuottama tuotto jaetaan osallistujien kesken.

Tuotto Bitcoinin louhinnasta

Valitettavasti koska tulot jaetaan osallistujien kesken, Bitcoineja on myös paljon vähemmän henkilöä kohden. Siksi Bitcoinin itse luomisesta ei saada todellista spekuloidaa. Voit tietysti louhia Bitcoinia verkon tukemiseksi.

Haluatko silti saada tuottoa Bitcoinin louhinnasta? Tähän on ratkaisu. Yksi ratkaisuista on käyttää yhdistettyä laskentatehoa kryptovaluuttojen louhimiseen.

Louhintalaitteet

Jos päätät louhia Bitcoinia, tarvitset tietysti oikeat laitteet. Tämä onnistuu edistyneillä ASIC-siruilla. Mutta älä odota löytäväsi näitä mistään valintamyymälästä.

Tunnetuimmat louhintalaitteet tulevat kiinalaisen Bitmain-yrityksen tehtailta. Aina silloin tällöin valmistaja julkaisee uusia laitteita, jotka mahdollistavat kryptovaluuttojen louhinnan. Bitcoin ja Litecoin ovat niistä kaksi.

Tämä uusin laite ei tietenkään ole halpa hankinta. Jos haluat ostaa laitteita, saatat joutua maksamaan jopa yli 1 000 euroa. Se on paljon rahaa, mutta pääsetkö sen avulla alkuun? Valitettavasti et; siihen liittyy enemmän kustannuksia. Kuten aiemmin mainitsimme, ongelmana on myös virrankulutus, koska tietokoneesi on käynnissä koko päivän, unohtamattakaan yötä.

Lisäksi laite tuottaa paljon melua ja lämpöä. Tietokone on siis sijoitettava turvalliseen paikkaan, jossa lämpöä voidaan poistaa eikä melu häiritse ketään.

Tietysti jokaiseen ongelmaan on ratkaisu. Louhijat ovat joskus hyvin luovia. On jo tarinoita louhijoista, jotka halusivat aloittaa louhinnan ja asensivat tietokoneensa tomaattikasvihuoneisiin. Täällä melu ja lämpö eivät olleet ongelma.

Miksi louhijoita on?

Miksi louhisit? Laitteet ovat kalliita ja tulokset ovat epävarmoja. Vastaus on yksinkertainen: tietysti voiton vuoksi! Jos sinulla on oikeat laitteet, tietokoneesi löytää nopeasti ratkaisuja pulmiin. Tämän jälkeen viimeistelet transaktion oikein ja saat uusia Bitcoineja.

Bitcoinin tiedetään nousevan arvoltaan nopeasti, joten lompakkosi voi olla tänään paljon arvokkaampi kuin eilen ilman, että sinun tarvitsee tehdä mitään.

Cloudmining

Voitko silti louhia, vaikka sinulla ei olisi asianmukaisia laitteita? Kyllä! Voit palkata pilvilouhintayrityksen.

Jos haluat aloittaa louhinnan, pilvilouhintayritykset voivat auttaa. Näin voit säästää paljon rahaa. Nämä yritykset ovat rakentaneet datakeskuksensa yleensä maihin, joissa energia on paljon halvempaa kuin Euroopassa.

Nyt on ilmeistä, että louhinnassa käytettävät tietokoneet kuluttavat paljon sähköä, mikä tekee monien louhijoiden työskentelyn mahdottomaksi. Tietokoneet myös kuumenevat monien laskelmien vuoksi, joten jäähdytysmenetelmä on pakollinen. Jos tällainen tietokone sijoitettaisiin lämpimään maahan, sen jäähtymiseen tarvitaan enemmän ponnisteluja kuin kylmässä maassa. Siksi Islanti on erittäin suosittu paikka pilvilouhintayrityksille.

Toinen etu louhinnan aloittamisesta pilvilouhintayrityksen kautta on rajallinen tietämyksen tarve. Tietenkin tarvitset tietoa Bitcoinista ja louhinnasta, mutta tarvitset silti vähemmän tietoa kuin jos tekisit kaiken itse. Sinun ei tarvitse ostaa laitteita, asentaa mitään itse tai etsiä ratkaisua meluun ja lämpöön.

Ennen kuin aloitat pilvilouhintatyökalun käytön, on hyvä idea tehdä tutkimusta. Valitettavasti myös näillä markkinoilla on huijareita, ja tietysti haluat välttää niitä hinnalla millä hyvänsä. Usein nämä yritykset lupaavat tuottoa, mutta se on liian hyvää ollakseen totta. Yritys on luotettavampi, jos sen osoite ja yhteystiedot ovat näkyvillä. Kiinnitä huomiota myös tietokeskuksen valokuviin ja arvosteluihin.

Tekijä

 Avatar
Over Alex

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *