Suhteellinen vahvuus indeksi (RSI) sijoittamis selitys

RSI tai Relative Strength Index (suhteellinen vahvuus indeksi) on tehokas indikaattori tarkistamaan onko nykyisellä nousu- tai laskutrendillä vielä tilaa jatkua. Tästä selityksestä voit lukea kaiken suhteellisen vahvuuden indeksistä, jotta voit soveltaa sitä sijoituksiisi.

Mikä on suhteellinen vahvuus indeksi tai RSI?

RSI on tekninen indikaattori, joka mittaa, kuinka usein valuuttaparin tai osakkeen hinta sulkeutuu korkealla verrattuna siihen, kuinka monta kertaa hinta sulkeutuu matalalla. Tätä arvoa verrataan sitten useisiin ajanjaksoihin, joissa viimeisimmät tiedot ovat tärkeimpiä. Nämä mittaukset tuottavat arvon 0 ja 100 välillä.

RSI lasketaan seuraavasti: 100 – (100 / (1 + (keskimääräinen kasvu / keskimääräinen lasku). RSI näyttää siis keskimääräisen kasvun ja laskun välisen suhteen. Keskimääräinen kasvu lasketaan vertaamalla päätöskurssia jatkuvasti edellisen päivän hintaan.

Yli 70:n luku osoittaa, että pari on ostettu yli. Alle 30:n luku osoittaa, että pari on myyty yli. Jotkut sijoittajat pitävät parempana arvoja 80 ja 20, koska nämä tarjoavat entistä enemmän varmuutta. Kun yliostettu tai ylimyyty tilanne syntyy, sinun ei pitäisi heti ottaa treidaus positiota. RSI on vain indikaattori ja tästä syystä on tärkeää etsiä muitakin indikaattoreita.

Miten asettaa RSI käyttöön?

Plus500:ssa

Hyvä välittäjä kaupankäynnille RSI:n kanssa on Plus500. Napsauta tästä saadaksesi lisätietoja Plus500:sta ja luo ilmainen demotili. (80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.)

Plus500:ssa on suoraviivaista asettaa RSI. Näin tehdäksesi siirry indikaattorien asetus-kohtaan työkalurivillä ja valitse Suhteellinen Vahvuus Indeksi (RSI). Oletusarvoisesti indeksi on 14, mutta on järkevämpää käyttää arvoa 6.

plus500 moving average

MetaTraderissa

MetaTraderissa on myös helppo asettaa RSI. Voit tehdä tämän käyttämällä työkaluriviä siirtyäksesi Lisää, indikaattorit, oskillaattorit ja RSI. Käytä arvoa 6 ja aseta viiva paksummaksi niin, että sitä on helpompi lukea.

Mikä on RSI:n perusta?

Monet sijoittajat käyttävät RSI:tä selvittääkseen, onko vielä hyvä aika astua markkinoille. Esimerkiksi monet sijoittajat näkevät yliostetun signaalin osoituksena siitä, että ei pitäisi enää ostaa. Moni on jo ostanut kyseisen osakkeen tai valuuttaparin.

Tämä menettely on kuitenkin hieman liian lyhytnäköistä. Yliostettu tila voi myös olla merkki voimasta. Trendit voivat kasvaa ja vahvistua. Näin ollen tällaisessa tapauksessa saatat missata suuren tilaisuuden. Siksi on viisaampaa tarkastella eroavaisuuksia ja lähentymistä suhteellisen voimakkuuden indeksillä.

Kuinka RSI:tä käytetään?

Voit käyttää RSI tarkistaaksesi, onko nykyisellä suuntauksella vielä tilaa kasvaa. Lähentymisen aikana näin voi vielä tapahtua, kun taas eroavaisuuksien kohdalla on epäselvyyttä ja käänteitä voi tapahtua.

Lähentyminen

Lähentymisen tapauksessa RSI on trendin mukainen ja trendi todennäköisesti jatkunee

  • Härkämäinen: sekä hinta että RSI saavuttavat suurempia huippuja
  • Karhumainen: sekä hinta että RSI saavuttavat alempia huippuja

rsi convergence

RSI lähentymistä nousutrendissä : korkeampi yläosa kaaviossa ja RSI:ssä

Eroavuus

Eroavuuden tapauksessa RSI ei ole trendin mukainen ja kääntyminen voi tapahtua.

  • Härkämäinen: hinta saavuttaa suurempia huippuja, mutta RSI saavuttaa alempia huippuja
  • Karhumainen: hinta saavuttaa matalampia alakohtia, mutta RSI saavuttaa korkeampia alakohtia

RSI divergence

Korkeampi huippu muodostuu, mutta RSI saavuttaa matalamman huipun … tämä on RSI-eroavuus!

RSI:n soveltaminen

RSI on arvo, jolla voit testata käsitystäsi nykyisestä markkinatilanteesta. Lähentyminen vahvistaa nykyisen trendin, kun taas eroavuus osoittaa, että trendi voi kääntyä päinvastaiseksi. Kun tämä otetaan huomioon, voit ottaa kannattavampia positioita ja ansaita enemmän spekuloidaja Forexin ja osakkeiden kaupassa.

RSI on myös välttämätön, kun otetaan positio trendin kääntämiseen: vain eroavaisuuksien tapauksessa on viisasta ottaa positio trendin kääntymiseen. RSI on siksi erityisen hyödyllinen, kun haluat avata sijoituksen trendin kääntämiseen.

RSI ja 50

Voit käyttää RSI:tä myös nykyisen trendin arvioimiseen. Kun RSI on yli 50, on nouseva trendi ja kun se putoaa alle 50, on laskutrendi.

Jos RSI on yli 50, tämä voi olla syy ostaa. Kun RSI laskee alle 50, on aika myydä uudelleen. Muista kuitenkin, että tämä on vain yksi indikaattori. Älä tee päätöksiä pelkästään suhteellisen vahvuuden indeksin perusteella!

RSI:n mukauttaminen nykytilanteeseen

On tärkeää muistaa, että 70 ja 30 ovat oletusarvoja, joita ei aina voida käyttää. Esimerkiksi, jos osake on selkeässä laskutrendissä, voi olla järkevämpää laskea yliostettua tasoa. Tuolloin voit piirtää vaakatason RSI:ssä 50:n.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *