Miten ostaa PostNL-osakkeita?

Tällä sivulla voit lukea, miten sijoittaa PostNL:ään. Kerromme, mistä voit ostaa PostNL-osakkeita, ja täältä voit myös tarkastella PostNL:n viimeisimpiä pörssikursseja.

Mistä ostaa PostNL-osakkeita?

Haluatko ostaa PostNL -osakkeita? Voit käydä kauppaa suoraan PostNL -osakkeilla yhdellä näistä luotettavista välittäjistä:

VälittäjäKustannuksetLisätiedotRekisteröidy
eToro0 € kustannus osaketta kohden. Vähimmäistalletus alle 50 USD/EURO.
Degiro2,50 € transaktiota kohden

Miten sijoittaa PostNL:ään aktiivisesti?

Plus500:lla voit ostaa PostNL:n CFD-osakkeita itse. Internetin käytön yleistymisen vuoksi postipalvelujen tulevaisuus on kuitenkin epävarma. Kun luulet hinnan laskevan, voit avata lyhyen position Plus500:lla. Voit käydä kauppaa, kun hinta laskee tai nousee markkinatrendin mukaan. Tämä mahdollistaa aktiivisen kaupankäynnin PostNL:n CFD-osakkeista markkinoiden suunnasta riippumatta.

Haluatko kokeilla PostNL:n CFD-treidausta itse? Napsauta alla olevaa painiketta ja avaa ilmainen demotili:

86% piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.

Mikä on PostNL:n nykyinen pörssikurssit?

Oletko utelias tietämään, miten PostNL:n osakekurssit suoriutuvat? Seuraavasta taulukosta näkyy PostNL:n nykyinen CFD-hinta. Voit myös helposti ostaa ja myydä PostNL:n CFD-osakkeita napsauttamalla alla olevia painikkeita:

Tietoa PostNL:stä

PostNL NV on Alankomaiden postioperaattori, joka on kirjattu pörssiin vuodesta 2011, jota seurasi TNT NV:n yhtiöittäminen TNT Express NV:ksi ja PostiNL NV:ksi. Viime vuosina yrityksen nimeä on muutettu useaan kertaan.

PostNL:n uhat ja mahdollisuudet

PostNL

Teknologian kehitys on tuonut uusia mahdollisuuksia ja uhkia PostNL:lle. Mahdollisuudet ovat pääasiassa PostNL:n pakettipalveluun liittyviä. Koska nykyään ostoksia tehdään usein verkossa, yhä useammat asiakkaat tilaavat paketteja verkosta. Tietysti nämä paketit on toimitettava, missä PostNL:llä on mahdollisuus loistaa.

Vuoden 2020 Covid-19-pandemian aikana tämä kävi ilmeisemmäksi: kun myymälät sulkivat ovensa, ihmiset tilasivat enemmän verkosta. Yhdessä vaiheessa PostNL ei enää ehtinyt käsittelemään tätä tilausten määrää. Kun näet, miten monta pakettia yrityksen kautta lähetettiin, PostNL-osakkeiden ostaminen voi olla hyvä idea.

Verkkokaupan kasvu on sekä mahdollisuus että uhka PostNL:lle. Kun Amazonin kaltaiset suuryritykset menestyvät tulevaisuudessa, ne voivat poistaa välikäden täysin. Kun suuret verkkokaupat alkavat toimittaa tuotteensa itse, se voi vaikuttaa yrityksen tuottoisuuteen. Tämä voi olla hyvä syy odottaa ennen PostNL-osakkeiden ostamista.

Pienempi postimäärä on ongelma

Samaan aikaan suurin uhka on se, että ihmiset lähettävät yhä vähemmän postia. Vuonna 2018 postin kokonaismäärä laski yli 10 prosentilla. Tämä on tietysti suuri lasku ja PostNL:llä on vaikeuksia korvata tämä. Varsinkin, kun yritys on edelleen vastuussa postin keräämisestä ja jakelusta kuutena päivänä viikossa, postimäärän lasku on suuri riski.

PostNL toivoo saavansa paremmat tulokset tulevaisuudessa vähentämällä organisaation kustannuksia. Samalla yritys toivoo tuottavansa enemmän tuloja lisäämällä paketin lähettämisen omakustannushintaa. Jää kuitenkin nähtäväksi, tuottaako tämä halutun vaikutuksen. Pakettihinnan noustessa ihmiset voivat lähettää vähemmän paketteja.

Luuletko, että PostNL onnistuu toimimaan kustannustehokkaasti? Siinä tapauksessa PostNL-osakkeiden ostaminen voi olla hyvä idea!

Toimitusten trendi

Puolet PostNL:n liikevaihdosta tulee kirjelähetyksistä. Jos tämä määrä jatkaa laskuaan, myös liikevaihto laskee. Samaan aikaan pakettitoimitusten määrä on kasvanut jyrkästi. Esimerkiksi vuonna 2018 kasvu oli yli 20 %, mutta tämä ei johtanut korkeampaan tuottoon. Näyttää siltä, että PostNL:n on vaikea nostaa marginaalia per osake.

Eläkkeet

PostNL:n taseen eläkkeet olivat huolenaihe jonkin aikaa. Onneksi asiat näyttävät kirkastuvan.

Kilpailu

PostNL:n vahvin kilpailu tulee Yhdysvalloista: esimerkiksi UPS ja FedEx. Nämä yritykset ovat onnistuneesti saavuttaneet kannattavat tulokset. Voi olla, että pitkällä aikavälillä nämä amerikkalaiset yritykset onnistuvat saamaan suuremman markkinaosuuden. Tämä voisi syrjäyttää paikalliset PostNL:n kaltaiset eurooppalaiset yritykset, mikä voi olla hyvä syy myydä PostNL-osakkeet.

Osinkojen tuotto

PostNL:n tavoitteena on maksaa maksimissaan 75 % tuloistaan osinkoina. Viime vuosina PostNL on aina maksanut hyvän osingon, mikä voi olla hyvä syy sijoittaa PostNL:n osakkeisiin. Ennen osakkeiden ostamista kannattaa kuitenkin harkita huolellisesti, jatkuuko tämä trendi myös tulevaisuudessa.

PostNL:n suuret määrät ja tehtävät

Kun yritystä kutsuttiin vielä nimellä Royal TNT Post BV, vakituiset postimiehet ja -naiset sekä osa-aikaiset työntekijät toimittivat yli seitsemän miljardia postilähetystä vuosittain. Osa-aikaiset postityöntekijät vain tienaavat vähemmän kuin vakituiset.

PostNL toteuttaa yleistä postipalvelua kansallisen hallituksen nimeämänä. Tämä tarkoittaa, että yrityksen on muun muassa tyhjennettävä postilaatikot ja toimitettava posti kuusi päivää viikossa. Tietenkin 95 % postista on toimitettava seuraavana arkipäivänä.

Lisäksi yrityksellä on oltava vähintään 2 000 palvelupistettä ja yli 5 000 asukkaan asuinalueilla on oltava postilaatikko 500 metrin säteellä.

TNT NV:n yhtiöittäminen ja sitä seuraava nimenvaihdos ja täysin uudenlainen toimintatyyli tarkoitti, että se oli jo neljäs nimenvaihdos ja toimintatyyli alle 10 vuodessa. Ennen vuotta 2002 yrityksen nimi oli PTT Post, vuoteen 2005 saakka se toimi nimellä TPG Post ja vuonna 2011 nimi muutettiin TNT Postiksi.

Toiminta

PostNL:n yksi päätoiminnoista on kirjeiden ja painotuotteiden toimitus. Yli 95 % postista toimitetaan yli 20 000 postilaatikkoon Alankomaissa seuraavana arkipäivänä. Lisäksi PostNL usein toimittaa mainoksia ja muita kotiinkuljetettuja esitteitä samaan aikaan kuin postin.

Pakettipalvelu, riippumaton organisaatio PostNL:n sisällä, toimittaa myös paketteja.

Tekijä

Avatar
Over Felli

Hello dear reader! My name is Oliver and I am here to share my knowledge about trading world. Please always be aware that trading involves risk of losing money and make sure you are investing with a money that you can afford to lose!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *