Miten ostaa PostNL-osakkeita?

Tällä sivulla voit lukea, miten sijoittaa PostNL:ään . Kerromme, mistä voit ostaa PostNL-osakkeita, ja täältä voit myös tarkastella PostNL:n viimeisimpiä pörssikursseja.

Mistä ostaa PostNL-osakkeita?

Haluatko ostaa PostNL -osakkeita? Voit käydä kauppaa suoraan PostNL -osakkeilla yhdellä näistä luotettavista välittäjistä:

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 euroa osakekohtaisesti. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Keinottele aktiivisesti yrityksen PostNL osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.
Käy kauppaa yrityksen PostNL osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!
Keinottele aktiivisesti yrityksen PostNL osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.

Mikä on PostNL:n nykyinen pörssikurssit?

Oletko utelias tietämään, miten PostNL:n osakekurssit suoriutuvat? Seuraavasta taulukosta näkyy PostNL:n nykyinen CFD-hinta. Voit myös helposti ostaa ja myydä PostNL:n CFD-osakkeita napsauttamalla alla olevia painikkeita:]

Osakkeen PostNL yritystiedot

Alta näet osakkeen PostNL tärkeimmät yritystiedot.

PostNL-analyysi

Ennen kuin päätät ostaa tai myydä osakkeen PostNL, on tärkeää analysoida osaketta oikein. Alla
olevasta yhteenvedosta näet, miten PostNL on kehittynyt.

Viimeisen 5 päivän osakekurssit

Alla olevassa taulukossa näet osakkeen PostNL osakekurssit viimeiseltä 5 päivältä:

Miten osakkeen PostNL hinta kehittyy vuonna 2024?

Mietitkö, mitä analyytikot osakkeen PostNL kehittyvät vuonna 2024 ja sen jälkeen? Olemme
yhdistäneet analyytikkojen ennusteet Alpha Vantage -tietojen avulla. Pidä mielessä, että nämä
numerot ovat vain ennuste osakkeen PostNL hintatrendistä eikä se välttämättä toteudu. Tee siis aina
oma tutkimustyösi!

Tietoa PostNL:stä

PostNL NV on Alankomaiden postioperaattori, joka on kirjattu pörssiin vuodesta 2011, jota seurasi TNT NV:n yhtiöittäminen TNT Express NV:ksi ja PostiNL NV:ksi. Viime vuosina yrityksen nimeä on muutettu useaan kertaan.

PostNL:n uhat ja mahdollisuudet

Teknologian kehitys on tuonut uusia mahdollisuuksia ja uhkia PostNL:lle. Mahdollisuudet ovat pääasiassa PostNL:n pakettipalveluun liittyviä. Koska nykyään ostoksia tehdään usein verkossa, yhä useammat asiakkaat tilaavat paketteja verkosta. Tietysti nämä paketit on toimitettava, missä PostNL:llä on mahdollisuus loistaa.

Vuoden 2020 Covid-19-pandemian aikana tämä kävi ilmeisemmäksi: kun myymälät sulkivat ovensa, ihmiset tilasivat enemmän verkosta. Yhdessä vaiheessa PostNL ei enää ehtinyt käsittelemään tätä tilausten määrää. Kun näet, miten monta pakettia yrityksen kautta lähetettiin, PostNL-osakkeiden ostaminen voi olla hyvä idea.

Verkkokaupan kasvu on sekä mahdollisuus että uhka PostNL:lle. Kun Amazonin kaltaiset suuryritykset menestyvät tulevaisuudessa, ne voivat poistaa välikäden täysin. Kun suuret verkkokaupat alkavat toimittaa tuotteensa itse, se voi vaikuttaa yrityksen tuottoisuuteen. Tämä voi olla hyvä syy odottaa ennen PostNL-osakkeiden ostamista.

PostNL

Pienempi postimäärä on ongelma

Samaan aikaan suurin uhka on se, että ihmiset lähettävät yhä vähemmän postia. Vuonna 2018 postin kokonaismäärä laski yli 10 prosentilla. Tämä on tietysti suuri lasku ja PostNL:llä on vaikeuksia korvata tämä. Varsinkin, kun yritys on edelleen vastuussa postin keräämisestä ja jakelusta kuutena päivänä viikossa, postimäärän lasku on suuri riski.

PostNL toivoo saavansa paremmat tulokset tulevaisuudessa vähentämällä organisaation kustannuksia. Samalla yritys toivoo tuottavansa enemmän tuloja lisäämällä paketin lähettämisen omakustannushintaa. Jää kuitenkin nähtäväksi, tuottaako tämä halutun vaikutuksen. Pakettihinnan noustessa ihmiset voivat lähettää vähemmän paketteja.

Luuletko, että PostNL onnistuu toimimaan kustannustehokkaasti? Siinä tapauksessa PostNL-osakkeiden ostaminen voi olla hyvä idea!

Toimitusten trendi

Puolet PostNL:n liikevaihdosta tulee kirjelähetyksistä. Jos tämä määrä jatkaa laskuaan, myös liikevaihto laskee. Samaan aikaan pakettitoimitusten määrä on kasvanut jyrkästi. Esimerkiksi vuonna 2018 kasvu oli yli 20 %, mutta tämä ei johtanut korkeampaan tuottoon. Näyttää siltä, että PostNL:n on vaikea nostaa marginaalia per osake.

Eläkkeet

PostNL:n taseen eläkkeet olivat huolenaihe jonkin aikaa. Onneksi asiat näyttävät kirkastuvan.

Kilpailu

PostNL:n vahvin kilpailu tulee Yhdysvalloista: esimerkiksi UPS ja FedEx. Nämä yritykset ovat onnistuneesti saavuttaneet kannattavat tulokset. Voi olla, että pitkällä aikavälillä nämä amerikkalaiset yritykset onnistuvat saamaan suuremman markkinaosuuden. Tämä voisi syrjäyttää paikalliset PostNL:n kaltaiset eurooppalaiset yritykset, mikä voi olla hyvä syy myydä PostNL-osakkeet.

Osinkojen tuotto

PostNL:n tavoitteena on maksaa maksimissaan 75 % tuloistaan osinkoina. Viime vuosina PostNL on aina maksanut hyvän osingon, mikä voi olla hyvä syy sijoittaa PostNL:n osakkeisiin. Ennen osakkeiden ostamista kannattaa kuitenkin harkita huolellisesti, jatkuuko tämä trendi myös tulevaisuudessa.

PostNL:n suuret määrät ja tehtävät

Kun yritystä kutsuttiin vielä nimellä Royal TNT Post BV, vakituiset postimiehet ja -naiset sekä osa-aikaiset työntekijät toimittivat yli seitsemän miljardia postilähetystä vuosittain. Osa-aikaiset postityöntekijät vain tienaavat vähemmän kuin vakituiset.

PostNL toteuttaa yleistä postipalvelua kansallisen hallituksen nimeämänä. Tämä tarkoittaa, että yrityksen on muun muassa tyhjennettävä postilaatikot ja toimitettava posti kuusi päivää viikossa. Tietenkin 95 % postista on toimitettava seuraavana arkipäivänä.

Lisäksi yrityksellä on oltava vähintään 2 000 palvelupistettä ja yli 5 000 asukkaan asuinalueilla on oltava postilaatikko 500 metrin säteellä.

TNT NV:n yhtiöittäminen ja sitä seuraava nimenvaihdos ja täysin uudenlainen toimintatyyli tarkoitti, että se oli jo neljäs nimenvaihdos ja toimintatyyli alle 10 vuodessa. Ennen vuotta 2002 yrityksen nimi oli PTT Post, vuoteen 2005 saakka se toimi nimellä TPG Post ja vuonna 2011 nimi muutettiin TNT Postiksi.

Toiminta

PostNL:n yksi päätoiminnoista on kirjeiden ja painotuotteiden toimitus. Yli 95 % postista toimitetaan yli 20 000 postilaatikkoon Alankomaissa seuraavana arkipäivänä. Lisäksi PostNL usein toimittaa mainoksia ja muita kotiinkuljetettuja esitteitä samaan aikaan kuin postin.

Pakettipalvelu, riippumaton organisaatio PostNL:n sisällä, toimittaa myös paketteja.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *