Miten ostaa Mazda-osakkeita?

Henkilökohtaisesti suhtaudun Mazdaan myönteisesti. Olen ajanut Mazdalla monta vuotta ja omasta mielestäni yrityksen auto on erittäin luotettava kulkuväline. Uskotko sinäkin yrityksen autoihin? Sitten sijoittaminen Mazdaan voi olla mielenkiintoista. Mutta mikä on paras paikka ostaa Mazda-osakkeita? Ja mikä on Mazda-osakkeiden tämänhetkinen hinta?

Mistä ostaa Mazda-osakkeita?

Uskotko Mazdan tulevaisuuteen? Ennen kuin ostat Mazda-osakkeita, on hyvä ymmärtää sen kokonaiskuva. Luuletko, että talous kehittyy suotuisasti? Siinä tapauksessa Mazda todennäköisesti myy enemmän autoja. Autoja pidetään usein ylellisyystavarana, ja talouden kehittyessä ihmisillä on yleensä varaa uusiin autoihin.

Aktiivinen investointi Mazdaan

On myös mahdollista sijoittaa Mazdaan aktiivisesti. Aktiivisemman sijoitusstrategian merkittävin etu on se, että voit optimaalisesti vastata viimeisimpiin uutisiin. Esimerkiksi tässä artikkelissa saatat lukea, että yritys häpesi huonosti toteutettua mainontaa. Negatiivinen huomio saa ihmiset myymään osakkeita, mikä johtaa hinnan laskuun. Haluatko ostaa Mazda -osakkeita? Voit käydä kauppaa suoraan Mazda -osakkeilla yhdellä näistä luotettavista välittäjistä:

VälittäjäKustannuksetLisätiedotRekisteröidy
eToro0 € kustannus osaketta kohden. Vähimmäistalletus alle 50 USD/EURO.
Degiro2,50 € transaktiota kohden

Mazdan tämänhetkinen pörssikurssi

Kiinnostaako Mazda-osakkeen tämänhetkinen hinta? Alla olevasta kaaviosta näet Mazda-osakkeen hinnanerosopimuksen hinnan. Voit myös toteuttaa toimeksiannon suoraan markkinaan.

Tietoa yrityksestä Mazda

Mazda on suuri autovalmistaja. Tämä alun perin japanilainen yritys myi yli 1,6 miljoonaa autoa vuonna 2019, joista vain 215 000 myytiin Japanissa. Mazdan markkinaosuus Japanin markkinoilla on siis vain 4 %. Yrityksen automyynti Euroopassa on toiseksi suurin Japanin jälkeen. Mazda myy myös paljon autoja Kiinassa, Pohjois-Amerikassa ja Australiassa.

Mazdan autoja valmistetaan viidessä eri tehtaassa, joista suurin sijaitsee Japanissa. Muita autoja ja autonosia valmistavia tehtaita löytyy myös Kiinasta, Meksikosta ja Thaimaasta. Japanin kaksi suurinta tehdasta tuottavat lähes miljoona autoa vuodessa. Pienemmät tehtaat valmistavat noin 200 000 autoa vuosittain.

Vuodesta 2015 lähtien Mazdan yhteistyö Toyota Motor Corporationin kanssa on tiivistynyt ja yhteistyö Fordin kanssa vähentynyt merkittävästi. Ford omistaa edelleen vain noin kaksi prosenttia Mazdan osakkeista.

osta mazda-osakkeita

Mazdan historia

Japanilaisen Mazdan historia alkoi vuonna 1920. Tämän jälkeen Hiroshimaan perustettiin Toyo Cork Kogyo, jonka kautta valmistettiin yrityksen koneita, lamppuja ja moottoripyöriä. Vuodesta 1931 lähtien tämän yrityksen nimi on ollut Mazda, joka viittaa japanilaiseen valon jumalaan.

Yritys valmisti kevyitä pakettiautoja. Kuin ihmeen kaupalla tehdas ei juurikaan vaurioitunut Hiroshiman pommituksen seurauksena. Vuonna 1960 Mazda esitteli mallin R-60 Coupé. Tämä ensimmäinen henkilöauto oli kaksipaikkainen kulkuneuvo. Mazda-brändistä tuli menestys ja tänäkin päivänä Mazda on yksi nopeimmin kasvavista autonvalmistajista.

Mazdan synkät ajat

Mazdaa uhkasi konkurssi 90-luvun lopussa, jolloin amerikkalainen Ford omisti yli 33 % osakkeista. Mazdan Ford-leimatut automallit lanseerattiin. Vuonna 2008 konkurssi uhkasi puolestaan Fordia, jolloin se päätti myydä 20 % osakkeistaan Mazdalle.

Negatiiviset kannattavuusluvut voivat negatiivisesti vaikuttaa osakekurssiin. Voi olla mielenkiintoista keinotella laskevalla hinnalla. Investoimalla aktiivisesti Mazda-osakkeisiin voit jatkuvasti vastata viimeisimpiin kehityksiin.

Vääränlainen mainonta

1990-luvun alussa Mazda esitteli auton, jossa oli maailman pienin V6-moottori. Tätä moottoria kuvattiin TV-mainoksessa, jossa oli kuusi hyppelehtivää kääpiötä. Jonkin ajan kuluttua mainos katosi televisiosta, koska sen katsottiin syrjivän pienikokoisia ihmisiä.

Tämäntyyppinen mainonta voi vaikuttaa vakavasti osakkeen arvoon. Luuletko, että Mazda-osakkeen hinta laskee vastaavan kampanjan seurauksena? Sijoita sitten sen perusteella!

Tekijä

Avatar
Over Felli

Hello dear reader! My name is Oliver and I am here to share my knowledge about trading world. Please always be aware that trading involves risk of losing money and make sure you are investing with a money that you can afford to lose!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *