Miten ostaa IBM-osakkeita?

IBM oli aiemmin tunnettu tietokonevalmistaja, joka on tehnyt useita merkittäviä keksintöjä. Nykyään yritys ei enää tuota tietokoneita, mutta IBM on edelleen aktiivinen tietojen käsittelyssä ja analysoinnissa. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit ostaa IBM-osakkeita. Täältä löydät myös IBM:n tämänhetkisen osakekurssin.

Miten sijoittaa IBM:ään CFD-osakkeiden kautta aktiivisesti?

IBM:n kasvu on ollut pettymys viime aikoina. Tämän seurauksena sen osake on suoriutunut kilpailijoita huonommin. Siksi voi olla houkuttelevampaa käydä kauppaa CFD-osakkeista aktiivisesti sen sijaan, että ostaisit niitä pitkäaikaisesti. Aktiivisella kaupankäynnillä voit reagoida nykyisiin trendeihin. Jos yritys menestyy huonommin, voit silti saada positiivisia tuloksia myymällä lyhyeksi.

Haluatko ostaa IBM -osakkeita? Voit käydä kauppaa suoraan IBM -osakkeilla yhdellä näistä luotettavista välittäjistä:

VälittäjäKustannuksetRekisteröidy
eToro0 euroa osakekohtaisesti. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa.
Degiro2,50 € transaktiota kohden
Keinottele aktiivisesti yrityksen IBM osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
82% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.
Käy kauppaa yrityksen IBM osakkeilla aktiivisesti edulliseen hintaan ilmaisella demolla!
Keinottele aktiivisesti yrityksen IBM osakekurssien nousulla ja laskulla. "CFD-palvelu"
80% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin.

Mikä on IBM:n osakekurssi?

Haluatko tietää, miten IBM:n CFD-osakekurssi on kehittynyt? Alla olevasta kaaviosta voit ostaa IBM:n CFD-osakkeen suoraan napsauttamalla painikkeita.

Osakkeen IBM yritystiedot

Alta näet osakkeen IBM tärkeimmät yritystiedot.

IBM-analyysi

Ennen kuin päätät ostaa tai myydä osakkeen IBM, on tärkeää analysoida osaketta oikein. Alla olevasta yhteenvedosta näet, miten IBM on kehittynyt.

Viimeisen 5 päivän osakekurssit

Alla olevassa taulukossa näet osakkeen IBM osakekurssit viimeiseltä 5 päivältä:

Miten osakkeen IBM hinta kehittyy vuonna 2024?

Mietitkö, mitä analyytikot osakkeen IBM kehittyvät vuonna 2024 ja sen jälkeen? Olemme yhdistäneet analyytikkojen ennusteet Alpha Vantage -tietojen avulla. Pidä mielessä, että nämä numerot ovat vain ennuste osakkeen IBM hintatrendistä eikä se välttämättä toteudu. Tee siis aina oma tutkimustyösi!

Onko IBM:ään sijoittaminen järkevää?

On useita syitä investoida IBM:ään. Yrityksen nykyinen patenttien osuus on vahva. Lisäksi yhtiö yrittää jatkuvasti innovoida hakeakseen kannattavampia patentteja. Se on onnistunut luomaan yhä enemmän suurtuotannon etuja, mikä on lisännyt yrityksen kilpailukykyä.

IBM:n suorituskykyyn liittyy myös tiettyjä huolenaiheita. Esimerkiksi jotkut sijoittajat epäilevät, onnistuuko IBM pysymään kilpailun perässä. Verrattuna useisiin muihin kilpailijoihin kasvu on ollut pettymys. Tämä heijastuu esimerkiksi yhtiön uudessa pilviteknologiassa. Se ei onnistunut voittamaan kilpailijoitaan Microsoft Azura ja Amazon AWS, vaikka se panosti paljon tutkimustyöhön. IBM:n pilvipalvelut saattavat tulevaisuudessa saada enemmän markkinaosuutta, mikä parantaa yhtiön kannattavuutta.

IBM:ään sijoittaminen voi kiinnostaa sijoittajaa, joka etsii hyvää osinkotuottoa. Keskimääräinen 5 %:n vuosimaksu on korkeampi kuin muiden S&P 500 -indeksin yritysten. On kuitenkin tärkeää muistaa, että yritys edelleen tutkii itseään. Siksi pitkäaikainen sijoitus yritykseen ei missään tapauksessa ole riskitöntä.

IBM-osakkeiden ostaminen

Tietoa IBM:stä

IBM (International Business Machines Corporation) on yksi maailman suurimmista tietotekniikkayrityksistä. Yhtiöllä on toimistoja yli 70 maassa ja se tarjoaa palveluja asiakkaille yli 170 maassa. Sen toimintaan kuuluvat tietokonelaitteistot ja -ohjelmistot, tietotekniikka ja palvelut tietotekniikan alalla toimiville yrityksille. Tämän sinilogoisen yrityksen lempinimi on Big Blue. IBM:n pääkonttori sijaitsee Amonkissa, New Yorkissa.

IBM:n pitkä historia

IBM:llä on pitkä innovaation historia, joka alkoi 1800-luvulla. 1800-luvun lopulla erilaisia ​​uraauurtavia yrityksiä syntyi loputtomana virtana. Ne olivat pieniä yrityksiä, jotka kehittivät mullistavia keksintöjä tietojenkäsittelyn alalla.

Yksi tällainen yritys oli esimerkiksi Hollerithin vuonna 1896 perustama Tabulating Machine Company. Herman Hollerith on reikäkorteilla toimivan tietojenkäsittelykoneen keksijä. Hänen yrityksensä fuusioitui vuonna 1911 kahden muun yrityksen kanssa, tietojenkäsittely-yritys Scale Company ja International Time Recording Company, jonka tuloksena luotiin CTR (Computing Tabulated Recording Company). Tämän yrityksen nimi muutettiin nimeksi INTERNATIONAL Business Machines (IBM) vuonna 1924.

Tietojen säilyttäminen on tärkeää

IBM on keskittynyt tietoon alusta lähtien. Uraauurtavat yritykset etsivät jo 1800-luvun lopussa tapoja säilyttää, laskea ja siirtää tietoa. Tietojen tallentamiseen ja käsittelyyn kehitettiin IBM:n tuotteita, kuten tietokoneet ja Watson-järjestelmä. Watson-järjestelmä analysoi ja tulkitsi tekstiä kehittyneellä tavalla.

IBM:n keksinnöt

Yrityksellä on laaja tutkimusosasto ja siksi sillä on useita keksintöjä vyönsä alla. Joitakin esimerkkejä ovat Dynamic Random Access Memory (DRAM), levyke, kiintolevy, magneettikortti, relaatiotietokanta, virtuaalikone ja Universal Product Code (UPC) -viivakoodi.

Siksi yrityksellä on useita patentteja, joista se edelleen saa tuottoa. Tämä voi olla hyvä syy sijoittaa IBM:ään.

IBM:n organisaatiorakenne

IBM koostuu useasta osastosta:

  • Myynti ja jakelu: Tämän osaston tavoitteena on toimittaa parhaita tietotekniikkaratkaisuja asiakkailleen. Tämä osasto kattaa myös tuotteiden ja palvelujen kehityksen ja integroinnin. Tämä osasto tarjoaa mukautettuja ratkaisuja esimerkiksi hallituksille, tietoliikenneyrityksille, rahoituspalvelujen tarjoajille ja teollisuuteen.
  • Globaalit teknologiapalvelut (GTS): Vuonna 1991 perustettu osasto tarjoaa laajan valikoiman palveluja asiakkaille, jotka toimivat internetin välityksellä. Tämän ansiosta IBM on internet-maksujen, verkkopalvelujen ja hostauspalvelujen kasvumarkkinan eturintamalla.
  • Globaalit yrityspalvelut: Tämä osasto keskittyy liiketoimintaprosesseihin. Neuvonnan lisäksi se keskittyy lopulliseen käyttöönottoon ja mahdolliseen ulkoistamiseen.
  • Maailmanlaajuinen rahoitus: Tämä osasto tarjoaa tietotekniikkarahoitusta. Tämä osasto voi rahoittaa laitteistojen ja ohjelmistojen ostamisen sekä palvelujen vuokraamisen IBM:ltä tai muilta palveluntarjoajilta.

PC-osasto myyty Lenovolle

IBM tunnetaan parhaiten henkilökohtaisesta tietokoneesta, jonka yritys julkaisi vuonna 1981. IBM:n kehittämiä tietokoneita voivat rakentaa myös muut yritykset lisenssillä. Vuonna 2004 yritys kuitenkin päätti myydä PC-osastonsa Lenovolle. Tämä päätös tehtiin, koska tietokoneiden valmistaminen ei enää ollut yrityksen strateginen tavoite. Lenovo maksoi tästä hankinnasta noin kaksi miljardia dollaria.

Tämän myynnin myötä IBM keskittyi enemmän päätehtäviinsä. Teoriassa tämä voi antaa yritykselle mahdollisuuden saada parempia tuloksia, mikä voi olla hyvä syy ostaa IBM-osakkeita. Samaan aikaan yrityksellä on vähemmän monimuotoisuutta, mikä puolestaan lisää riskejä.

Älykkäämmän planeetan puolesta

Smarter Planet on älykkäämmän maailman visio, jonka yritys julkaisi vuonna 2008. Yrityksen kehittämiä älyjärjestelmiä voidaan käyttää poimimaan tietoa päivittäin luodusta valtavasta tietomäärästä. Näin yrityksen asiakkaat voivat saada uusia oivalluksia, tehdä parempia ennustuksia ja täten myös parempia päätöksiä.

Luuletko, että IBM saa parempia tuloksia mittavilla tietojärjestelmillä tulevaisuudessa? Siinä tapauksessa IBM-osakkeiden ostaminen voi olla järkevää.

Tekijä

 Avatar
Over Alex Mostert

16-vuotiaana ostin salaa ensimmäisen osakkeeni. Samaan aikaan olen pyörittänyt arabicstocktraders.com-sivustoa yli 10 vuoden ajan ja rakastan auttaa ihmisiä saavuttamaan "taloudellinen vapaus". Liiketalouden ja psykologian opiskelun jälkeen omistauduin kokonaan yrittäjyyteen: puolet ajasta Hollannissa ja puolet ulkomailla. Lue täältä lisää minusta ja ota selvää! Muista jättää kommentti artikkelin alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *